Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

coming news….

i-nieuws 6 na 6 ** April 11th, 2013 by wim.webgang **

Vintage Computer Festival

Op zaterdag 20 en zondag 21 april gaat het nieuwe Vintage Computerfestival zuidoost van start in de VS. Het is de bedoeling om mensen in contact te brengen met uit het oog verdwenen computersystemen, om interesse te wekken voor het bewaren ervan.
Een kaartje kost 10 dollar. Er is extra aandacht voor de geschiedenis van Apple, met verschillende zalen waar toestellen sinds de jaren 70 tentoongesteld worden.
Het festival in de buurt van Atlanta in de staat Georgia, gaat door in een vroeger regionaal hoofdkwartier van CompUSA (in Roswell, GA 30076).

Mate 1.6

Er is een nieuwe uitgave van Mate, namelijk Mate 1.6. Mate is een klassieke Gnome Desktop, ontstaan na het verdwijnen van de populaire Gnome 2 desktop uit de Linux distributies. Ze fristen de Mate 1.4 code op, en door nieuwe onderliggende bibliotheken zoals GLib te gebruiken konden ze veel oude code weggooien.
Er zitten onder andere veranderingen in : de bestandbeheerder, vensterbeheer, de login manager, het control center, de document viewer, Calc, de notification daemon, en er zijn nieuwe themes en iconen.
Een bekende distributie die een “Mate” versie uitbreng is Linux Mint. Maar ook andere distro’s hebben Mate in hun softwareverzameling zitten: Fedora, Sabayon, en Debian, dat daarmee een alternatief voor Ubuntu biedt. Ubuntu was een drijvende kracht achter de verandering weg van Gnome 2 naar de “Unity Desktop”.
Er werkten 39 programmeurs en meer dan 150 vertalers mee aan de nieuwe Mate 1.6.

http://mate-desktop.org/2013/04/02/mate-1-6-released/

Misschien zou het wel leuk zijn als er een groep ontstaat die de KDE 3.5 desktop oppikt en voortzet. Er is een grote breuk ontstaan toen KDE versie 4.0 uitkwam, en sommigen (o.a. L. Torvalds) keerden zich zelfs af van KDE.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.