Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Geen WebGang

Uitzending do 18:00 ** June 13th, 2013 by wim.webgang **


We wilden eens testen wat Bush, sorry – Obama – zou doen als hij ons een keer niet kan afluisteren. Het hele WebGang team vertrok daarom naar het buitenland.

Veel plezier met de extra lange Beatscapes…

U moet een weekje WebGang missen, maar dat is nog niets in vergelijking met de Grieken, die heel hun radio en tv opfgesloten zagen. Zelfs een weggecensureerd gast op de zender protesteert tegen de (tijdelijke) afschaffing van de openbare zenders. (1)

Gelukkig is er veel niet-nieuws deze week. Volgens Google is de perceptie dat de overheid massaal burgers bespioneert via hun infrastructuur niet waar. Google publiceert in zijn transparantie-rapport (over zijn eigen werking) niet de cijfers over hoeveel communicatie de overheid afluistert via Google. De geheime operaties van afluisteren zijn dubbel geheim: er over praten mag ook niet.

U komt deze week van ons dus niet te weten hoe een man in de VS veroordeeld wordt tot meer dan 10 jaar celstraf voor het opzetten van een handel in gekraakte software. De veroordeling is opvallend omdat de man vanuit China via internet handelde. Er werd dus een val opgezet waarbij hem gevraagd werd een grote partij software persoonlijke te komen leveren in Amerika. Gotcha!

Ook niet hoe de klimaatopwarming ons onze kop koffie kost; want een vroeger slechts beperkt voorkomende ziekte van de koffieplant heeft nu harder kunnen toeslaan, en kan in sommige streken de helft van de oogst onbruikbaar maken. Dat koffie-stukje in de tune moeten we misschien schrappen.

(1) Griekse media verstomt

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.