Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Beroep: computerinbreker. Wergever: overheid.

Uitzending do 18:00 ** July 18th, 2013 by wim.webgang **

In de wereld van de intensieve “e-commerce” die plaatsvindt achter gesloten deuren op het internet, zitten ook heel wat spionnen. Spionnen van geheime diensten van verschillende landen (of -zonder het van elkaar te weten- verschillende geheime diensten van hetzelfde land), en misschien denk je dat dat de “pro’s” zijn. Het zijn in ieder geval bijzondere ambtenaren, maar wie zich waarschijnlijk de echte “pro” mag noemen is wie voor het ministerie van defensie werkt. In de VS is daar naast de landmacht, de zeemacht, de luchtmacht en de ruimtevaart, een vijfde “macht” aan toegevoegd die in cyberspace vecht. En dat gevecht is al aan de gang, al jarenlang. Denk maar aan Stux, dat de Iraanse kernontwikkeling aanviel, of de “aanvallen” van de Chinezen op Amerikaanse bedrijven.

Beroep: computerinbreker. Werkgever: overheid.
bekentenissen van een cybersoldaat.
De echt goede cybersoldaten gebruiken niet de bekende tools om in te breken.
Ze maken ze zelf.
Ze houden zich niet meer bezig met het zoeken naar een buffer overflow in de code van een programma, waarmee ze de controle over het apparaat kunnen overnemen, ze houden zich bezig met het maken van programma’s die dat voor hen doen.

Muziek:
- Ice Breaking (Underfoot private)
- ADM Moon (psilocybines)
- avec les oies (?)

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.