Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

OCLCTIC

Uitzending do 18:00 ** July 11th, 2013 by wim.webgang **

OCLCTIC
Nee, dat is niet het romeins cijfer voor de hoeveelste uitzending van WebGang. Het is de naam van de in Parijs gevestigde Franse cyberpolitie: Office Centrale de Lutte contre la Criminalité liée aux Technologies de l’Information et de la Communication. Frankrijk valt een beetje op door afwijkende houding op gebied van informatica: ze geven alles eigen Franse namen ipv de overheersende Engelstalige termen over te nemen, ze zijn achterdochtig tegenover Amerikaanse software-multinationals (terecht bleek onlangs weer), en hebben een politiedienst die lang geleden op Linux overschakelde en daar nog miljoenen bij uitspaarde ook.
Meer verhalen dus uit de onderbuik van cyberspace, met hackers, carders, skimmers, rippers, scammers, ip-tunnels, enz…

Muziek:
the robots – Humburg
autobahn – Humburg
I’ve seen a horse fly – AMF
Liquid Bass – zerotwo
Some doubts, some facts and something – sleepinghills

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.