Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Ubuntu smartphone * OMA

i-nieuws 6 na 6 ** August 8th, 2013 by wim.webgang **

Ubuntu smartphone

Ubuntu is bezig met de ontwikkeling van een eigen smartphone die Ubuntu draait. Om dat te financieren doen ze beroep op crowdfunding. Het ontwerp werd al gedeeltelijk publiek gemaakt. Specifieke afmetingen en een schuine rand onder een scherpe hoek, die ook zijn naam geeft aan het toestel: The Edge.

OMA
De Mandriva distributie heeft nu een broertje in een non-profit organisatie: OpenMandriva association. Er moest in de lente een organisatie opgezet worden die onafhankelijk van de commerciƫle Mandriva distributie de community moest ondersteunen.
Na een kort tijdelijk bestaan als OpenMandriva, heeft een stemronde met keuze tussen verschillende nieuwe namen, de knoop doorgehakt en wordt de tijdelijke naam ook de werkelijke projectnaam. Ze ontwikkelen nieuwe code die zich vertaalt in de community distributie OpenMandriva Lx. De huidige versie in ontwikkeling heet Cooker en kan – in alpha stadium- gedownload worden om te testen.
Een aantal stukken van de publieke informatie, zoals de fora en de wiki, die vroeger op Mandriva.com zaten, zullen bekeken worden; de wiki wordt alvalst overgedragen naar OpenMandriva.

Het bedrijf Mandriva had een aantal moeilijke jaren tot en met 2012, en moest veel ontwikkelaars ontslaan. Door de uitzichtloze situatie hadden ex-werknemers en enthousiastelingen uit nood aan continuĆÆteit een eigen distributie opgericht onder de naam Mageia, die nog altijd bestaat en aan versie 3 is, terwijl versie 4 wordt voorbereid.

http://openmandriva.org/en/openmandriva-lx/

http://www.mageia.org/en/

http://blog.mageia.org/en/2013/07/22/mageia-4-already/

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.