Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Sailfish * Multipath TCP

i-nieuws 6 na 6 ** September 19th, 2013 by wim.webgang **

Multipath TCP

Er schijnt meer interesse te komen voor Mutipath TCP. Dat is een manier om de commmunicatie met het internet te verdelen over verschillende verbindingen. Tot nu toe werd het vooral gebruikt door onderzoekers, die er de Linux kern voor aanpassen om de testen te doen.
Volgens een Belgische blogger van de universiteit van Louvain-La-Neuve, zou het nieuwe apple OS 7 al gebruik maken van multipath TCP verbindingen voor connecties met Apple’s eigen servers en diensten. Bij het gebruik van Siri zou hij zo’n verkeer waargenomen hebben via en netwerk monitoring programma als wireshark.

http://perso.uclouvain.be/olivier.bonaventure/blog/html/2013/09/18/mptcp.html

Sailfish compatibel

Volgens linuxgizmos zou het Sailfish systeem voor smartphones nu volledig compatibel zijn met Android. Dat betekent dat Sailfish de apps voor Android kan draaien. Dat betekent ook dat Sailfish op dezelfde apparaten kan werken waar Android op werkt. Dat betekent echter niet dat ze automatisch toegang zullen hebben tot Google Play, de online winkel van Android. Jolla zal met diverse partijen onderhandelen, en zich misschien meer richten op de Chinese en Europese markt, dan de Amerikaanse. Een Chinees telekombedrijf heeft zelfs aandelen in Jolla.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.