Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Extra internet * Sorry verkeerde bestemmeling * VLC * Kleiner

i-nieuws 6 na 6 ** September 26th, 2013 by wim.webgang **

Extra internet

Als antwoord op de uitgelekte aktiviteiten van de NSA, is er in de wereld hardop nagedacht over het alternatief voor het internet zoals het nu is. De struktuur van het internet is ontworpen in de VS, en is grotendeels nog onder controle van de VS. Ondermeer Brazilïe was niet gediend met de spionage die ook gericht was tegen hun burgers, en mogelijk hun economie. De Braziliaanse president Dilma Roussef zei in een boze speech voro de Verenigde Naties dat persoonlijke en bedrijfsinformatie zonder onderscheid werden afgeluisterd, en dat strategische industrietakken van het land het doelwit van de spionage vormden. Dat zou bv slaan op de olie-maatschappij Petrobras, dat een staatsbedrijf is.
Roussef stelde zelfs voor om een eigen internet te bouwen, los van de VS-controle. Daarin zou e-mail standaard altijd versleuteld worden. Er zou een eigen, rechtstreekse kabel moeten komen naar Europa, zodat de verbinding niet langs Amerikaanse bedrijven moet.
Sociale media-sites en diensten als Google zouden data over Brazilianen enkel nog mogen bewaren op servers in Brazilie.

Sorry verkeerde bestemmeling

Volgens berichten op internet zou de Google dienst “Hangouts”, een soort sociale-netwerksite en chatdienst, zich vergissen in de bestemmelingen van sommige berichten. Verschillende gebruikers zouden daarover klagen. Volgens ZDNet zou het gaan over Google Apps for Business Accounts, en zouden ongewone berichten zichtbaar zijn over de mobiele toepassing.

VLC

Een van de bekendste videospelers voor de Linux desktop is toe aan een nieuwe versie: VLC 2.1.
VLC is een project van de non-profit “VideoLAN Organisation”, en maak naast de VLC player ook nog andere software en softwarebibliotheken, zoals DVBlast voor streaming op Linux.
Het herkenbare symbool voor de VLC speler is een oranje-witte gestreepte verkeers-kegel.
Er bestaat ook een versie voor andere besturingssystemen, zelfs voor Windows 8 en WinRT.

http://www.videolan.org/projects/


Kleiner

Aan de universiteit van Stanford is onderzoek gedaan naar toekomstige computertoepassingen die zouden werken op basis van “carbon nanotubes”, microskopische koolstofbuisjes die een duizendste van een menselijk haar dik zijn. Die zouden in de plaats komen van de huidige halfgeleidertechnologie.
Ze zouden er in geslaagd zijn om een zeer eenvoudig computermodel te maken dat een berekening kan doen.
De technologie laat toe in de toekomst computers nog te verkleinen. Bovendien gebruikt ze minder energie.

Meer op http://phys.org

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.