Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Linux acherpoortje 2003: niet dus

Uitzending do 18:00 ** October 10th, 2013 by wim.webgang **

Go? GoLang!
Een oosters bordspel of een programmeertaal. Marthe vraagt of er luisteraars (lezers) zijn die er ons iets over kunnen (komen) vertellen : mail webgang at ..

Buitensluit in Zuid-Afrikaanse scholen
In de Zuid-Afrikaanse scholen moeten ze hun kwalificatie kantoortoepassingen absoluut halen in Microsoft producten en die van programmeren niet in (het huidige) java maar in Delphi; op twee jaar moet overgeschakeld zijn.
Kwam het Ubuntu-opperhoofd niet uit Zuid-Afrika?

Linux achterdeur: poging tot
In 2003 werd vastgesteld dat er een verschil was tussen de twee “masters” van de Linux broncode. De eerste master werd in bitkeeper bijgehouden, en er werd altijd een copie van die master gemaakt voor de groeiende groep gebruikers die bezwaar hadden tegen bitkeeper, en svn gebruikten. 2003 was het jaar van SCO tegen Linux, dus er was verhoogde waakzaamheid over de oorsprong van de code. Een lijn verschil ontdekken betekent traceren van wie die lijn is en waarom ze gewijzigd/toegevoegd werd: niets te vinden. Dus werd ze verwijderd.
Analyse levert op dat ze een achterpoortje opzette door root rechten te geven aan wie een bepaalde foute parameter geeft bij een commando. Was het SCO? Was het de NSA die zijn zin niet gekregen had? Dat is nooit publiek opgehelderd.

Graag hadden we nog gepraat over (maar niet dus):
Kickstart open source GPU, Firefox OS 1.1, GNU Make 4.0.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.