Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Copyright eenzijdig uitgeoefend* Zonne-Wifi* Camera aan het internet

i-nieuws 6 na 6 ** August 30th, 2007 by wim.webgang **

30/08/2007


Copyright eenzijdig uitgeoefend

Chris Knight is kandidaat voor een functie in de schoolraad en maakte een paar filmpjes over zijn idee├źn voor de school. Hij zette ze op YouTube om ze aan andere mensen te laten zien. Op een bepaald moment ontdekt hij dat zijn filmpjes vertoond worden in een show op VH1, een onderdeel van de grote Viacom groep. Ze vroegen er geen toelating voor, hoewel het een commerciele tv show is.

Hij krijgt er een opname van te pakken en zet die ook op zijn YouTube site, waarbij hij vooral de commentaar op het filmpje grappig vindt. Even later krijgt hij een e-mail van YouTube dat ze dat filmpje hebben weggehaald na een klacht van Viacom; die zeggen dat het filmpje hun auteursrechten schaadt.

(het filmpje op YouTube)


Zonne-Wifi

Een Amerikaans bedrijfje heeft een WiFi router gemaakt die geheel werkt op zonne-energie. Daardoor kan het apparaat gemakkelijker ge├»nstalleerd worden op afgelegen plaatsen. Het apparaat heeft een ingebouwde batterij die zeven dagen wolken-weer kan overbruggen. Normaal is de zonne-energie van overdag genoeg voor de werking ’s nachts, maar hier is een extra groot zonnepaneel voorzien om genoeg voorraad te kunnen opbouwen. In Minneapolis in de VS zou al een draadloos netwerk gebouwd zijn met 400 punten die een eigen zonnepaneel hebben, en andere steden zouden volgen. Behalve internet routers kan zo’n zonnestroom ook gebruikt worden voor andere apparaten, waarbij draadloze camera’s het meest voor de hand liggen.


Camera aan het internet

Camera’s zijn op zichzelf niet perse veiliger. Dat konden enkele eigenaars van winkels in de VS ondervinden toen met een grote preciesie en goeie timing hun winkels gekraakt werden. Achteraf bleek dat de dieven op voorhand binnenbraken in het computersysteem, en eerst een comfortabele observatie deden via de bewakingscamera’s.
Het FBI is een onderzoek gestart.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.