Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Afrimakers * Nieuwe boot * D-Link verbetert fout

i-nieuws 6 na 6 ** December 5th, 2013 by wim.webgang **

D-Link verbetert fout

D-Link heeft een correctie uitgebracht van de software van sommige van zijn nietwerkapparaten. Op zich niet meer dan normaal, maar nu gaat het over routers van jaren oude, en bovendien is het niet zomaar een softwarefout, maar eerder een ingebouwde achterdeur. Met een bepaalde http-request (de taal die de webbrower gebruikt) kan een achterdeur
worden geopend in het systeem. De apparaten hebben een soort mini-webserver omdat de instellingen gebeuren via de browser. Je moet daar echter een login en wachtwoord ingeven om in het administratiepaneel binnen te kunnen. Door een bepaalde code in te vullen in de browser die verbonden is met de DLink router, kan je voorbij het wachtwoord geraken zonder het te kennen.
Behalve de discussie over geheime diensten die zo’n backdoor zouden kunnen gebruiken, of zelfs laten inbouwen, zou het ook luiheid van programmeurs kunnen zijn.
Ze gebruiken de webinterface om vanuit andere stukken programma stukken code aan te roepen die al gemaakt was voor de beheerder via de webinterface. Maar om die code aan te roepen moeten ze dus een login hebben die niet verandert doordat de gebruiker zijn wachtwoord verandert.


Nieuwe boot

In Korea is een schip te water gelaten van 74 meter. Breed.
Het is 488 meter lang, en daarmee waarschijnlijk het grootste schip op aarde. Het zal gebruikt worden voor transport van gas. Hopelijk moet het vandaag niet in de buurt van de Noordzee zijn.


Afrimakers

Met crowdfunding is Afrimaker opgestart als project om technologie te verspreiden in Africa. Ze willen zowel apparatuur als kennis verspreiden, en bouwen voort op de metnaliteit van de “maker” community. Ze hebben al het geld bijeen om te starten in twee landen. Ze geven workshops en proberen het zo te organiseren dat de kennis wordt doorgegeven door de kinderen zelf.

http://www.indiegogo.com/projects/afrimakers

Doet een beetje denken aan het one laptop per child project, maar dan met de raspberry Pi …

Veel
De NSA zou 5 miljard telefoongegevens per dag verzamelen. Het gaat waarschijnlijk over meer dan alleen telefoongesprekken, het kan bv gaan over de verbindingsgegevens van de gsm met de dichtstbijzijnde mast. Daardoor kunnen ze de beweging van individuen volgen.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.