Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

i-nieuws…

i-nieuws 6 na 6 ** December 12th, 2013 by wim.webgang **

Cyanogen encryptie

Cyanogenmod is een besturingssysteem voor smartphones, dat je kan gebruiken om de firmware op je bestaand systeem te vervangen. Het is gebaseerd op Android, en bestaat voor een aantal android-compatibele toestellen.
Er is een wiki op de website waar je kan zoeken; kies je een merk dan krijg je foto’s van de apparaten waarop het werkt. Je kan verder doorklikken op Type.
Je vind er ook de downloads, uitleg, en gebruikersforum.
Ze hebben een interactief installatieprogramma ontwikkeld om de installatie te vergemakkelijken. In de volgende versie willen ze encryptie inbouwen in samenwerking met Open Whisper System. Berichten die verstuurd worden, zullen dan automatisch versleuteld worden, eender welk programma je gebruikt. De cynogenmod community hoopt dat hun systeem daardoor een groeiend aantal gebruikers zal krijgen, en daarmee zal uitgroeien tot het derdegrootste systeem in gebruikersaantallen, na Android en iPhone’s systeem. Ze zijn ervan overtuigd dat ze vandaag al 30 miljoen gebruikers hebben.

download.cyanogenmod.org
www.cyanogenmod.org

Steam OS Download

Vanaf morgen zal het SteamOS te downloaden zijn. Het is de Linux distributie van de Game-uitgever Valve Software. Omdat vanaf morgen de eerste hardware beschikbaar zal zijn, zetten ze ook hun systeem online.
Dit is nog onderdeel van de testfase; het zullen eerst 300 beta-testers zijn die hardware krijgen. Die bestaat uit een Steam Machine, en de Steam controller. Op dit moment loopt het programma trouwens alleen in de VS, maar vanaf 2014 moet het wereldwijd beschikbaar worden.
Valve zelf raadt aan te wachten tot 2014, tenzij je een doorwinterde Linuxer bent.

Canada goede reputatie kwijt

In de laatste gelekte documenten uit het Swnowden archief, blijkt dat
Canada een aktieve rol speelt in de informatievergaring van de NSA.
Canada heeft niet zo’n reputatie als de VS, en mogelijk door dat
vertrouwen, kunnen ze bij handelspartners toegang krijgen tot
interessande informatie voor de VS.

Er wordt nauw samengewerkt tussen de NSA en de Canadese geheime dienst,
waarvan de meeste mensen de naam of de afkoring zelfs nog nooit gehoord
hebben. De CSEC of Communications Security Establishment Canada wisselt
informatie uit met de NSA over binnen en buitenlandse onderwerpen voor
een gebied dat de hele wereld bestrijkt.

Maar zover hoeven we het niet te zoeken. Canade, met zijn redelijk
neutrale image, was gastheer voor de G20 bijeenkomst in Toronto.
Toronto ligt aan de overkant van het Ontario meer, een paar honderd
kilometer noordelijk van New York, en vlak een de grens met de VS.
De NSA werkte intens samen met de Canadese tegenhanger CSEC om de deelnemers intens te bespioneren. In de Amerikaanse ambassade werd een spionagecentrum uitgebouwd.

Print een printer

In de open source 3D-printer-scene is men al lang vertrouwd met het concept dat met een 3D printer in principe terug een 3D printer gemaakt kan worden. Het enige probleem was dat de huidige printers enkel plastic voorwerpen konden printen. En dus kan de printer enkel da deel van zichzelf maken dat van plastic is. Nu is op de universiteit van Michigan een ontwerp gemaakt voor een 3D metaal-printer. Die zou aan materiaal maar 1000 pond gekost hebben, wat een fractie is van wat proffessionele printers kosten. Met de metaalprinter kunnen speciale zelfontworpen gereedschappen gemaakt worden. Het ontwerp werd vrijgegeven, en de onderzoekers hopen dat er zo snel mogelijk prototypes van gemaakt worden.

Bij hun onderzoek baseerden ze zich op de RepRap, een open source 3D printer voor plastic. Door het open sourcen van het ontwerp, hopen ze bovendien dat het snel verbeterd wordt, en zo spontaan ovolueert.

De printer moet gebruikt worden in een werkplaats, en is niet veilig voor huis- tuin- en keukengebruik.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.