Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Geen veilige Firefox voor iPhone

i-nieuws 6 na 6 ** February 6th, 2014 by wim.webgang **

Geen i-Firefox

Nu veel internetgebruikers zich vragen stellen over de veiligheid en de privacy van hun internetgedrag, gaan ze op zoek naar veiligere surfgewoonten. Een daarvan is gebruik maken van https in plaats van http, tenminste zover de servers het aanbieden. Firefox heeft daar een handige plugin voor, die steeds probeert de https versie van websites te gebruiken als die bestaat.
De plugin heet \
‘https Everywhere’, en wordt uitgebracht door de EFF, Electronic Fronteer Foundation. Ook voor de mobiele gebruiker werd een versie uitgebracht, nl voor Firefox voor Android. Android gebruikers moeten dan wel de Firefox app installeren, en daarin de plugin.
Voor Apple’s iPhone bestaat geen Firefox, en dus blijven gebruikers daar met hun privacy in de kou staan. De EFF zou wel willen een versie voor iOS uitbrengen, maar Apple houdt greep op de software die aangeboden wordt in hun app store. Ze hebben er natuurlijk financieel geen belang bij om hun gebruikers vrije software te laten gebruiken in plaats van apps te kopen waar ze een derde van de verkoopprijs van binnenhalen.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.