Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Vlag gestreken * Bezoek eens wikileaks * Amazon’s eigen bitcoin?

i-nieuws 6 na 6 ** February 20th, 2014 by wim.webgang **

Vlag gestreken

De Chinese Linux distributie Red Flag Linux zou ermee opgehouden zijn. Het was een Chinese Linux distributie, gesticht in 2000, die rond 2002 in het nieuws kwam.
Red Flag zou onder zijn klanten de Chinese post gerekend hebben.

De ambitie reikte verder dan China, en er werd een aziatische samenwerking opgericht. Asianux was een consortium dat door Red Flag werd gesticht om een aziatisch Linux platform te ontwikkelen. In 2007 zouden ze volgens een studie al de derdegrootste Linux verkoper zijn. In 2008 hadden ze 5 leden uit China, Japan, Korea, Vietnam en Thailand.

Maar de roep naar een eigen, onafhankelijke systeemsoftwarebouwer leek in Azië wat naar de achtergrond verdrongen te zijn in de daaropvolgende jaren, en Red Flag zakte weg.

De naam deed vermoeden dat het de ambitie was om de Chinese versie te worden van Red Hat, het eerste bedrijf dat met een Linux-distributie naar de beurs ging. De website bestaat nog, en spreekt over Asianux, en Red Flag Linux inwise V. 8.0. En over 20 jaar Linux, wat dateert van 2011. De nieuwsrubriek op het Engelstalig stuk van de site stopt dus in 2008, en de “Solutions” rubriek stopt in 2011. De laatste desktop distributie waarvan sprake is Red Flag Linux Desktop 6.0, maar daar staat geen jaar bij, en die schijnt al van 2007 te dateren.

Het bedrijf zou sinds 2013 in slechte papieren hebben gezeten, en nu de boeken neergelegd hebben begin februari, na een conflict met een van de geldschieters. Ze zouden al maanden loonachterstand hebben bij hun werknemers.

De oorzaken van de neergang zouden te zoeken zijn in gebrek aan financiering, management-fouten, marketingfouten, en de sterke opkomst van Red Hat en Suse op de enterprise markt.

En versnippering van de inspanningen in China misschien ook, als je ziet dat de Chinese overheid er ook een Ubuntu-versie op nahield, Ubuntu Kylin, en een China Operating System (COS), dat moet concerreren tegen iOs en Android.

Bezoek eens wikileaks

Het ligt voor de hand dat de makers van de wikileaks websites nauw in het oog gehouden worden door de geheime diensten van de VS. Maar het gaat veel verder; de VS zou op allerlei manieren druk hebben gezet op het menselijke netwerk dat WikiLeaks steunt.
Het wordt duidelijk dat geheime diensten, zoals de Britse, door het afluisteren van het internetverkeer van en naar de wikileaks site, ook de bezoekers van die site bespioneerde, en er zelfs een speciaal programma voor opzette. .

Amazon’s eigen bitcoin?

Amazon is het bereik van zijn Amazon Coins aan het uitbreiden. Amazon creerde zijn coins om de gebruikers een digitale portefeuille met virtuele cash te geven, waarmee ze gemakkelijk allerlei kleine aankopen mee kunnen doen, zonder ellenlange lijsten te zien verschijnen in de uittreksels van hun creditcards.
Maar er is wel een keerzijde voor de gebruikers; in tegenstelling tot cash geld zijn de Amazon Coins niet anoniem, en zal Amazon al te graag alle gegevens rond het gebruik van het geld bijhouden en analyseren.
Amazon is in mei vorig jaar gestart met zijn coins. Ze hebben een vaste waarde tov de dollar; 1 coin is 1 cent. Ze lanceerden het voor hun Kindle Fire tablet, en breiden nu uit naar alle Android gebruikers, die er een app voor kunnen installeren.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.