Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Wifi-virus * Electrische auto krijgt pluim * Ford naar Unix

i-nieuws 6 na 6 ** February 27th, 2014 by wim.webgang **

Wifi-virus

Onderzoekers aan een labo in Liverpool, onderzochten of een computer virus zich zou kunnen voortplanten als griep bij de mensen. De beste besmettingsweg leek hen via draadloze netwerken, die in dichtbevolkte gebieden overvloedig aanwezig zijn.

Ze maakten een virus met de naam Chameleon, dat draadloze netwerkpunten identificeert, hun systeem overschrijft door een aangepast systeem, maar het “access point” wel in werking laat.
Het netwerkapparaat wordt dus eigenlijk gekaapt, en werkt verder onder controle van de aanvaller.
Dan worden de gegevens van de gebruikers van het access point verzameld. Tenslotte wordt gezocht naar een volgend draadloze netwerkverbinding om te kapen.

Het virus werd alleen uitgeprobeerd in een labo, maar het maakte duidelijk dat het virus zich in een dichtbewoond gebied snel zou verspreiden. De gewone anti-virusbescherming zal dit virus niet opmerken. Het virus besmet ook niet de pc’s, maar enkel de draadloze netwerkpunten.

Access Point: afkorting voor “Wireless Access Point” (WAP) of draadloze internettoegang.

Electrische auto krijgt pluim

In de VS heeft de Tesla Model S een pluim gekregen van de consumentenwebsite ConsumerReports.org. Hij werd verkozen tot allerbeste auto. Ze zijn erg lovend over de eigenschappen van de auto, maar ook over de combinatie van technologie en auto.
De auto heeft geen uitstoot, wel een uitstekend reaktievermogen, en de stilte is ook een grote luxe.
Hij is alleen wat duur.
En ook ondervind hij weerstand van de traditionele auto-sektor. De auto wordt immers via internet verkocht.

Ford naar Unix

Ford zou afscheid genomen hebben van Windows als besturingssysteem voor de MyFord Touch computerfuncties in zijn auto’s. Ze hadden de voorbije jaren veel problemen met de betrouwbaarheid van hun systeem, en kiezen nu voor een bewezen technologie: QNX.
Het zou zelfs kunnen dat gebruikers hun huidig systeem kunnen laten vervangen door QNX.
De N en de X doen misschien denken aan Linux, maar QNX is een andere unix variant dan Linux. Het systeem heeft een lange geschiedenis als ingebouwd besturingssysteem in netwerk en media-apparaten. Blackberry kocht QNX en gebruikte het ondermeer voor hun playbook tablets.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.