Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Turing * Milieu-Drones * Beter File system * Unreal motor

i-nieuws 6 na 6 ** March 20th, 2014 by wim.webgang **

Turing

In Groot-Brittanië zijn ze van plan om wiskundige Alan Turing te vereren door een nieuw instituut naar hem te noemen. Het Alan Turing institute zal hem echter geen plezier meer doen, hij is in 1954 gestorven in verdachte omstandigheden. Alan Turing maakte naam in de tweede wereldoorlog, toen hij mee verantwoordelijk was voor het ontcijferen van de geheime codes van het Duitse leger. Hij werkte belangrijke theoriën uit voor de informatica en versleuteling, waarvan sommige zo geheim waren dat ze pas een goed jaar geleden werden vrijgegeven. Hij gaf ook zijn naam aan de Turing test.
Groot Brittanië had het moeilijk met zijn oorlogsheld; hij werd in 1952 vervolgd voor zijn homosexualiteit, en kreeg pas vorig jaar postuum eerherstel.
De Britse overheid gaat het Turing instituut oprichten om onderzoek te doen naar grote gegevens. De ambitie is om daarmee wereld-top te worden.


Milieu-Drones

China heeft een nuttige toepassing gevonden voor drones, de onbemande vliegtuigjes die berucht werden door hun militaire toepassingen. Zij gebruiken nu een aantal toestellen voor milieu-inspecties. De drones bestrijken een gebied van 70 vierkante kilometer. Elke dag maken ze een inspectie-tochtje van twee uur. En ze hebben werk genoeg, grote delen van China zijn gevangen in smog. De toestellen opereren in de streek van Bejing, Shansxi en Hebei. Er werden al honderden milieudelicten opgelost met de vluchten.
In de toekomst zullen de toestellen nog uitgerust worden met infrarood apparatuur, zodat ze ook ’s nachts kunnen ingezet worden.

Beter File system

Opensuse heeft de plannen gepubliceerd voor de ontwikkeling van de OpenSUSE 13.2 Linux distributie. Uit de eerste milestone blijkt dat ze het standaard bestandssysteem van hun Linux distributie overschakelen van ext4 naar btrfs, dat aan versie 3.12 is. .

development-for-13-2-kicks-off

Unreal motor

De Unreal Engine 4 is gisteren op de markt gebracht door Epic. Er is met meer dan honderd man aan gewerkt.

Epic wil zo veel mogelijk ontwikkelaars van games toegang geven tot deze engine, van onafhankelijke ontwikkelaars tot grote speluitgeverijen. Ze ontwikkelden een soort abonnements-systeem van 19 dollar per maand om toegang te krijgen tot alles, inbegrepen editor, C++ broncode, enz. Het is de volledige infrastructuur die ze bij Epic zelf gebruiken om hun games te ontwikkelen. Er is een volledig ecosysteem voorzien, inclusief wiki, chat, Vragen en Antwoordenrubriek, en een samenwerkingsplatform via GitHub. Ook zijn voorbeelden en templates voorhanden. Als je een commercieel product maakt met Unreal Engine 4 moet je 5% van je omzet aan het bedrijf betalen.

Wat heb je nodig:

Desktop PC of Mac
Windows 7 64-bit of Mac OS X 10.9.2 of later, Linux versie is onderweg
Quad-core Intel or AMD processor, 2.5 GHz or faster
NVIDIA GeForce 470 GTX of AMD Radeon 6870 HD series card of higher
8 GB RAM

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.