Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Gedachtenlezer * Venster met tralies: Verslaafd

Uitzending do 18:00 ** March 20th, 2014 by wim.webgang **

Marthe komt binnengewaaid met een opvallende en mooie witte koptelefoon, waar nog allerlei extra draadjes aanhangen en die uiteindelijk verbonden is met haar laptop. Het is dan ook geen koptelefoon, maar een gehackte mindflex: een “gedachtenlezer” of EEG scanner, die met een brede elastiek als een hoofdband horizontaal om het hoofd wordt gespannen, met de twee “voelschelpen” links en rechts op de slapen/boven de oren.

Het Arduino bordje dat eraan bungelt, krijgt de signalen binnen van de hersenscanner, en stuurt die via de aangesloten usb-kabel naar de laptop.
De laptop visualiseert de hersenaktiviteit die gemeten wordt, in een grafiek met een 4-tal verschillende lijnen, voor de verschillende hersengolven.

Haar doel is nu die visualisering om te zetten in geluid.

hackerspace.be/Mindsynthesis

10 jaar arduino in Antwerpen: arduinoday.inuits.eu organiseert arduino dag Duboistraat 50 Antw. 29 maart

Venster met tralies: Verslaafd

Het Microsoft operating system heeft al veel leed veroorzaakt in de wereld. Windows is één van de meest verslavende producten aller tijden. De meeste gebruikers komen er mee in contact tijdens hun jeugd, dikwijls zelfs op school. Hun vrienden gebruiken MS, en door copycat gedrag beginnen ze zelf ook MS te gebruiken. Dealers richten zich specifiek op de scholen. Ze bieden hun MS en Office soft aan aan dumpingprijzen aan om gebruikers te ronselen. Eens de gebruikers aan de producten gewend zijn, geraken ze er nog maar moeilijk vanaf, wat hen in de rest van hun leven heel wat geld kost. De stuff blijft natuurlijk niet gratis. Het circuit van de scholen brengt heel wat geld op aan de fabrikant, en die heeft er ook geld voor over om leerkrachten medeplichtig te maken. Als de dealers de leerkrachten, of erger nog – directies en hogere beslissingsniveau’s, zo ver krijgen dat ze mee werken om het pad te effenen voor hun handeltje, is de hele leeromgeving van de kinderen gecorrumpeerd.

De bron van dit kwaad zit niet in Zuid- of Midden-Amerika, maar deze keer in Noord-Amerika, de VS. De regering daar heeft lang laten betijen, en dat kan wel te maken hebben met het voordeel dat het het land oplevert, denk alleen al aan de miljoenen of miljarden inkomsten die naar de VS vloeien. Bovendien zitten de kopstukken verweven met de hoogste regionen van de Amerikaanse maatschappij. Een van de oprichters heeft zich openlijk gedistancieerd van zijn handeltje. Ooit stond hij in de rechtbank, waar hij chronisch geheugenverlies leed, en er met een in verhouding bescheiden boete vanafkwam. Nu houdt hij zich officieel enkel nog bezig met weldoenerij. Hij richtte samen met zijn vrouw een foundation op en haalt enkel nog de pers met zijn charity, en niet meer met eventuele illegale praktijken.

Ook Europese autoriteiten hebben nog niet veel kunnen beginnen. Ze legden enkel een boete op, die in verhouding met de opbrengsten van het handeltje in verslavende producten peanuts was. Hier en daar wordt van onderuit wel gewerkt aan preventie en educatie, maar daar stuiten we natuurlijk op het geïnfiltreerde schoolsysteem. Bovendien, vanaf er bewustzijn ontstaat over de verslaving, en er dalend gebruik dreigt, verlagen de prijzen van het product, tot schijnbaar gratis, en gaan toch weer veel gebruikers over de streep.

Binnen Europa lijkt enkel Frankrijk erin te slagen stukken van het maatschappelijk weefsel clean te houden. Als het over verslavende middelen gaat is het belangrijk om je politiedienst vrij van gebruik te houden, en die stap heeft Frankrijk met succes gezet.

Gelukkig heeft men in de VS ingezien dat er iets moet gebeuren, en schoorvoetend worden er nu stappen gezet. Voorlopig blijft het bij kleine garnalen, de draak naar de keel grijpen durft men nog niet, maar er is gisteren toch al minstens officieel één arrestatie verricht. De man zou van Russische afkomst zijn, en ondertussen al niet meer voor de fabrikant van de producten gewerkt hebben; de feiten dateren van vroeger. Een tussenpersoon zou van Franse afkomst zijn, en het is niet duidelijk of hij een politie-informant was.

Het onderzoek richt zich blijkbaar op nieuwe varianten van het product, die in het labo van ontwikkeld werden, met namen als Windows7 en Windows8. Op het moment dat nog niet veel bekend was over die nieuwe producten en hun verslavende en andere effecten, lekte de medewerker informatie en speelde stalen door, en er is ook sprake van een soort “crack”. De politie heeft hem nu opgepakt voor het verspreiden van deze gevaarlijke stalen en bijhorende formules.

Over het opdoeken van het lab moet men zich geen illusies maken.


(note for some US audience: this is satire)

Muziek:
Gloomer: French Ship (preludium in missing programma voor WebGang)
Sleepinghills: Cosmic Research
Ravi: Hungry for the music
BandicootC: Biozine
Ravi: Chemist
Gloomer: Because you’re eternal
Hoarax: First Civilisation
carre dur: Feelings (nothing more)
kazan: Serious monkey
Ravi: Massive
Verslaafd

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.