Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Gat in MS-Word * IP is niet ID * Lichtgevend zonnepaneel

i-nieuws 6 na 6 ** March 27th, 2014 by wim.webgang **

Lichtgevend zonnepaneel

Onderzoekers hebben per toeval vastgesteld dat het materiaal dat ze ontwikkelden voor goedkopere zonnepanelen, ook een omgekeerde werking hadden; ze kunnen licht afgeven als er energie ingevoerd wordt. De fantasie slaat natuurlijk al op hol; een tablet laten opladen, en de oplader is nadien het scherm. Of groter: een gevel doet overdag dienst als zonnepaneel, en ’s nachts als straatverlichting. En natuurlijk zal het allemaal nog wel even duren eer daar meer duidelijkheid over is, maar het experimenteren zal zeker doorgaan, aangezien het als opwekker van energie veel goedkoper is en slechts een beetje minder performant dan de huidige generatie zonnepanelen.

Er stond een artikel in de maart 2014 editie van Nature Materials

Gat in MS-Word

Een paar softwarespecialisten van Google vonden een gat in Microsoft’s Word, onderdeel van het Office pakket. Ze merkten dat er gebruik wordt gemaakt van dat gat bij gerichte aanvallen via e-mail. Het gat bestaat bij het openen van een RTF document. Bij de bestaande aanval zou een RTF document zo ontworpen zijn dat het via het gat in Word toegang geeft tot de computer met dezelfde rechten als de gebruiker. Het openen van een RTF document kan gebeuren bij het openen van een RTF bestand, dat bv als attachment binnenkwam, maar ook als Word de standaard e-mail reader is en daar een mail van het RTF formaat binnenkomt.
Google communiceerde over de tot nu toe onbekende fout, en bedankte een paar namen die blijken te behoren tot het Google security team.

IP is niet ID

Een rechter in de VS heeft een zaak verworpen waarbij een media-bedrijf een rechterlijk bevel vraagt om de identiteit van de gebruiker van een ip-adres te onthullen, omdat die via een peer-to-peer dienst auteursrechtelijk beschermde bestanden had gedeeld.
De rechter merkte op dat met het lokaliseren van de woning die op dat ip-adres aangesloten was op een bepaald moment, nog niet aangetoond is wie de gebruiker was. Dus werd de vraag verworpen. Met zo’n bevel van een rechter kan de internet provider verplicht worden de gegevens van de abonnee door te geven die op dat moment het ip-adres gebruikte. Het ip-adres vormt de toegang tot internet in die woning, maar wordt dan gebruikt door alle apparaten die op die verbinding gebruik maken van internet, zowel die via netwerkkabel als via wifi verbonden zijn.

… en varkens kunnen vliegen
In een ondergrondse afval opslagplaats in de VS is vuur uitgebroken, en tevens een lek ontdekt. De lokale overheid heeft de vergunning van de opslagplaats opgeschort voor onbepaalde tijd.
Dat is een probleem voor de VS, want in deze Waste Isolation Pilot Plant was de plaats waar radio-actieve elementen die zwaarder zijn dan uranium; plutonium, americium, curium en enptunium. De opslagplaats bevindt zich in een zoutmijn. Er zou al bijna 5 ton plutonium zitten. En er zijn niet zo veel andere mogelijkheden in de om dat soort afval op te slaan. Geen eigenlijk, stelde het ministerie van energie vast.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.