Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

FOCC

Uitzending do 18:00, i-nieuws 6 na 6 ** April 2nd, 2009 by wim.webgang **

nieuws 02 04 2009

FOCC

FOCC, geschreven als F O C C, staat voor Free and Open Cloud Computing. Het is een nieuw initiatief van de Free Software Foundation, afgekort FSF, die bekend is van haar vrije-software licenties, zoals de GPL en de LGPL.

Richard Stallman van de FSF had zich vroeger al kritisch uitgelaten over de “Cloud” computing hype. Hij wees erop hoe de verworvenheden die bereikt zijn in het gebruik van vrije software, nu ondergraven worden. Gebruikers hebben met online applicaties geen controle over hun software, maar bovendien geven ze ook nog eens de controle over hun data uit handen.

Daarom werkte hij deze nieuwe licentie uit die de rechten van de gebruikers moet verzekeren: de Cloud Public License of CPL.

Hij kreeg volgens de aankondiging gisteren op Redmonk.com daarvoor een aantal mensen mee als Larry Ellison, de grote man van Oracle.

Eigenaardig genoeg is er nog niets over te vinden op de free software foundation site. Dus het lijkt er sterk op dat het de 1 april grap is, die echter wel aan het nadenken kan zetten; de problematiek is verre van een 1 april grap…stel dat Google op een dag de kosten van zijn GMail niet meer kan betalen.

Het is weer moeilijk deze dagen om het serieuze nieuws eruit te vissen;
- een ander bericht was dat Warner Bros the Pirate bay had overgekocht.
- Instant Message netwerken worden besmet door code verborgen in smileys, die bovendien door alle virusscanners glipt omdat ze als tekst verstuurd worden.
- Verder gaf O’Reilly een nieuw Linux boek uit: “Mastering cat”.
- Canadese onderzoekers maakten een batterij die zich voedt met glucose in het bloed.
- Of deze: De banken schakelen voor veiligheidsredenen over op tekstgebaseerde browser Lynx omdat die al jaren de beste veiligheidsscore heeft.
- Opera start met gezichtsbewegingsherkenning; de browser kan reageren op gezichtsuitdrukkingen.
- En dan was er de Conficker Worm grap.

bits.blogs.nytimes.com/2009/03/31/spam-back-to-94-of-all-e-mail/

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.