Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Heilige drievuldigheid * Smartphone baksteenfunctie *

i-nieuws 6 na 6 ** April 17th, 2014 by wim.webgang **

De heilige drievuldigheid

Na jarenlange geheimdoenerij over het verwerven en inschakelen van drones door de Amerikaanse FBI, is nu in een zwaar gecensureerd document toch een getal gevallen. In 2010 had het FBI drie drones. Over het aantal keer dat drones worden ingezet zijn ook zo weinig cijfers beschikbaar. Er zijn maar een paar gevallen bekend, en de dienst communiceert ook niet over manier van inzetten of de resulaten van de operaties.


Smartphone baksteenfunctie

In de VS zullen alle smartphones vanaf juli volgend jaar een ingebouwde functie hebben om het toestel onbruikbaar te maken en alle gegevens te wissen. De functie kan vanop afstand geaktiveerd worden, en is bedoeld om te vermijden dat gegevens in handen vallen van derden bij verlies of diefstal van het toestel. De diefstal van smartphones zou daarmee moeten teruggedrongen worden.

Tot nu toe hadden de gsm-operatoren de boot afgehouden. Ze zouden ondermeer vrezen dat hackers de functie gaan misbruiken.

Eigenaardig detail bij de beschrijving van het systeem is dat de gebruiker die zijn gestolen smartphone terug in handen krijgt na gebruik van de kill switch, toch de mogelijkheid zou hebben om zijn gegevens terug te krijgen. De enige mogelijke conclusie is dat ze m.a.w. nooit echt gewist waren. Het toestel wordt dus niet echt een baksteen. Bovendien met de functie geaktiveerd worden, wat veel gebruikers mogelijk ook niet zullen doen.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.