Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Privacy op school * Drones in de storm * Inktank voor RedHat * Keerzijde grafeen *

i-nieuws 6 na 6 ** May 1st, 2014 by wim.webgang **

Privacy op school
Google stopt het met het scannen van de e-mail van 30 miljoen gebruikers, niet wegens juridische vervolging over schenden van de privacy en breken van het briefgeheim, maar om te evolueren naar de beste mail ervaring mogelijk voor hun gebruikers. U moet geen zucht van verlichting slaan, het gaat hier enkel over de gebruikers van Google for education, een programma van dienstverlening voor scholen. De dienst heet Google Apps for Education Suite.
De verantwoordelijke van de school, belast met het beheer van de maildienst, kon met een optie kiezen om het weergeven van reklame bij de webmail aan te zetten. Gebruikers die zo masochistisch waren om die reclame ana te zetten, kregen daarmee wel inzicht in hoeveel Google over hen “wist”. Deze optie zal nu ook verdwijnen.
Aan de andere kant neemt Google ook de mogelijkheid van die gebruikers weg om zelf AdSense advertenties te plaatsen op hun websites gemaakt met Google Sites website-bouw-dienst.
Dat lijkt de prijs te zijn voor de privacy.

Drones in de storm
Bij de verslaggeving over de stormen in de VS, werden ook drones ingezet. Die maakten verbluffende beelden van bovenuit.
Daarmee komen ze echter ook in het oog van de storm. In de VS is er immers luchtvaartwetgeving over het commerciƫle gebruik van drones, en mogelijk is die hierbij overtreden. De betrokken journalisten schermen met de persvrijheid.

Inktank voor RedHat

RedHat heeft Inktank overgenomen, het bedrijf dat de “Ceph” software maakt. Ceph (ceph.com)is een “verdeelde opslag voor objecten en een netwerk-bestandssysteem, gemaakt voor schaalbaarheid”. Het is open source, en dat zal het ook blijven. Bovendien is er veel kans dat de gesloten beheerstools voor het systeem nu ook open source worden, in handen van RedHat.
Inktank is een spin-off van een universiteitsproject in de VS.

Grafeen keerzijde
De spectaculaire berichten over grafeen worden wat getemperd, nu studies aantonen dat het schadelijk kan zijn voor mens en milieu. Misschien is het enigszins te verwachten, als je denkt aan eigenschappen als nanomateriaal, licht en vezels naast andere uitzonderlijke eigenschappen. Kleine, niet afbreekbare vezels, doet een beetje denken aan asbest.
De resultaten zouden in ieder geval aangeven dat de kleine grafeendeeltjes scherpe hoeken hebben die door celwanden en ander organisch materiaal prikken, en zo organismen kunnen beschadigen. Bovendien kunnen ze zich verspreiden in oppervlaktewater, zelfs onder de grond.
De wetenschappers roepen op om meer onderzoek te doen, en resultaten daarvan te evalueren alvorens grafeen massaal industrieel wordt toegepast, en alom aanwezig wordt.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.