Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Geheime update op uw computer * Debian.ex * VS schaft tv nog niet af

i-nieuws 6 na 6 ** September 13th, 2007 by wim.webgang **

- tijdelijke test-stream als je buiten FM bereik woont

13/09/2007


Geheime update op uw computer

Microsoft heeft volgens microsoft-watch.com een geheime update uitgevoerd op computers van gebruikers. Gebruikers die de automatische updates aan hebben staan weten dat ze updates kunnen krijgen. Bovendien krijgen ze nog een waarschuwingsvenster dat meedeelt dat er een update gebeurt. Maar de update die nu gebeurde, was er één bij gebruikers die de automatische update AF hebben staan. Ondanks die keuze heeft MS toch een “update” gedaan en bepaalde bestanden van het windows systeem op de computer van op afstand overschreven, zonder ook maar enige melding of vraag. Verschillende windows specialisten van “Windows Secrets” en “eWEEK Labs” begonnen een onderzoek. Dat leerde dat er een aantal verschillende geheime updates zijn gebeurd op verschillende versies van Windows, waaronder XP en Vista. Soms ging het tot een negental bestanden die achteraf veranderd bleken.
Deze stealth update leverde ook wat vragen over privacy op: hoe zit het met je gebruikersrechten als het bedrijf zelfs tegen de instellingen in wijzigingen kan aanbrengen in je computersysteem? Waar leiden ze af dat ze het recht hebben om zoiets te doen?

Wie dat te weten wil komen moet natuurlijk de handleiding lezen. Voor wat betreft de overeenkomst voor het gebruik van de software is dat de EUL of End User License. Die bedraagt 14 bladzijden, en wie het voor u gelezen heeft heeft er niets in gevonden dat dit gebeuren kan verklaren. BeroepsITers kregen ook geen antwoord op hun vragen aan het bedrijf.

microsoft-watch.com ?
windowssecrets.com ?


Debian.exe
Debian is een Linux distributie die de basis vormt voor heel wat andere distributies waarvan de bekendste momenteel Ubuntu is. De debian programmeurs hebben nu een origineel stukje software uitgebracht: Debian.exe. De extentie “.exe” duidt aan dat het een programma is dat op Windows draait.
Het is inderdaad bedoelt om in Windows te starten, om je Windows systeem met een klik om te vormen tot een Debian Linux systeem.
De download is te vinden op de website “goodbye-microsoft.com

VS schaft tv nog niet af

In de VS zijn een deel van de TV omroepen al overgestapt op digitale TV, en ze willen zelfs zo snel mogelijk helemaal overstappen. Daarbij kondigden vooral de kabelmaatschappijen aan dat analoge TV zou verdwijnen tegen 2009.
De regelgevende instantie voor communicatietechnologie, FCC, besliste echter dat de analoge uitzendingen gegarandeerd moeten worden tot 2012. Er zouden 40 miljoen Amerikaanse gezinnen zijn met een analoog toestel.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.