Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Swift * BitCoin belasting

i-nieuws 6 na 6 ** June 5th, 2014 by wim.webgang **

Swift

Apple heeft een nieuwe programmeertaal aangekondigd: Swift. Ze moet de opvolger worden van hun objective-C. Ze komt beschikbaar voor Cocoa en Cocoa Touch, met andere woorden voor OS-X en iOS projecten. Het programmeren moet interactiever worden, waarbij je sneller ziet wat je code doet. De uiteindelijke programma’s moeten ook sneller worden. Volgens Apple zou sommige geteste code in Swift 1,3 keer sneller uitgevoerd worden dan die in de huidige Objective C. Je kan ook bestaande projecten uitbreiden met code in Swift, er is dus gezorgd voor goede samenwerking.
Natuurlijk is er ook aandacht besteed aan de samenhang binnen de nieuwe taal. De taal heeft object-geƶriƫnteerde eigenschappen.
Wie ermee aan de slag wil moet lid zijn van het “iOS Developer Program” of “Mac Developer Program” en kan dan de beta van xcode downloaden:

https://developer.apple.com/xcode/downloads/

Sign in with the Apple ID associated with your membership in the iOS Developer Program or Mac Developer Program to download and install the latest pre-release version of Xcode.

BitCoin belasting

In de VS heeft de SEC een man vervolgd die van twee bedrijven aandelen had verkocht, zonder de transacite aan te geven. De kopers hadden betaald in Bitcoins, en de verkoper is een aktieve Bitcoin promotor. De bedrijven die hij verkocht draaiden ook rond bitcoins; een van de twee was goksite. De andere een reklamesite, die twitteraars in Bitcoins betaalt voor het forwarden van reklame-berichten. Hij verloor de winst en moest een boete betalen van 35000 dollar, en dat was een minnelijke schikking.

De SEC waarschuwde ook andere investeerders voor transacties met Bitcoins.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.