Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

De browser is de smartphone – Laptops die met elkaar spreken

i-nieuws 6 na 6 ** June 12th, 2014 by wim.webgang **

De browser is de smartphone

Mozilla heeft aangekondigd om FirefoxOS smartphones te gaan verkopen in India. Ze zullen 25 dollar kosten. Mozilla is de organisatie die de Mozilla browser maakt.
De knaloranje firefoxOS smartphone was in februari al te zien op FOSDEM in Brussel. Het Firefox OS systeem is gebaseerd op een Linux kern en een interface met HTML5. Het toestel werd in Spanje gelanceerd door Telefonica. Ook in Latijns-Amerika zouden ze al in gebruik zijn, en op het moment lopen gesprekken met TaiWan.

De reeks voor India zal geproduceerd worden door twee Indische bedrijven, met chips van een Chinees bedrijf.

Ongeveer een maand geleden werd versie 1.3 van FirefoxOS uitgebracht, op het toestel ZTE Open C, dat voor 99 dollar verkocht werd via e-bay. Een interessante mogelijkheid is de DSDS, wat toelaat twee sim kaarten te gebruiken, tegelijkertijd in het toestel aanwezig. Via een sim-kaartmanager kan de gebruiker kiezen welke kaart gebruikt wordt.

Meer info op http://firefoxos.info

en hier: https://blog.mozilla.org/blog/2014/05/08/zte-starts-sales-of-open-c-firefox-os-phone-on-ebay/

Laptops die met elkaar spreken

Duitse onderzoekers zijn erin geslaagd om laptops met elkaar te laten praten. Ze gebruiken een programma dat de luidspreker van de computer voor de mens onhoorbaar hoge tonen laat produceren. Een andere laptop vangt met de ingebouwde microfoon dat geluid op.
Bovendien kan hij het ook terug langs zijn luidsprekers versterkt uitsturen. Op die manier kan een groep van laptops in een grote ruimte informatie verder “vertellen”.
Het onderzoek vond plaats aan het bekende Frauenhofer instituut.
Terwijl het menselijk gehoor tot ten hoogste 20 KHz gaat, gebruiken ze de frequenties van 20-25 KHz.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.