Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Welkom Linux Voice

Uitzending do 18:00 ** June 26th, 2014 by wim.webgang **

Of zijn ze anders?
Een (late) ontdekking: issue 4 van “Linux Voice”, een nieuw Linux tijdschrift uit het VK! Of is het een Linux Format clone? Lijkt wel zo aan de vormgeving, het formaat, en de auteurs te zien. Of wacht- nee- ze zijn uit het Linux Format team gestapt, om met crowdfunding een eigen gedrukt tijdschrift op te richten. Moedig. Ze zeggen zelf zich te onderscheiden door de helft van hun winst aan free software projecten te zullen schenken, hun inhoud na 9 maanden onder een Creative Commons licentie uit te geven, en het derde onderscheid: ze zijn een klein onafhankelijk bedrijf, dus ze hebben geen druk van aandeelhouders; alleen de lezers zijn van belang. En dat bent u hopelijk.
In versie 4 (nog altijd) geen reklame. Niet uit principe, maar bij gebrek aan reklameregie? Onderdeel zijn van een grote uitgeverij heeft dus ook zijn voordelen, ontdekken ze nu. Of hebben ze wel wat marge? Laat ons hopen, en in ieder geval: Welkom Linux Voice.

Linux Mint 17

Er is een nieuwe uitgave van Linux Mint, versienummer 17, met de naam “Qiana”, en die levert een KDE desktop. Het is een zogenaamde “long term support release”, wat betekent dat er updates worden gegarandeerd tot 2019. Ze melden sterke verbeteringen in hun update managaer, en ook andere dingen in de gebruikersomgeving werden mooier en sneller.

Vorige week kondigden ze al hun Linux Mint 17 Xfce editie aan, en eind mei ging hun Linux Mint 17 “MATE” versie in premiere.

Vanzelfsprekend is een download beschikbaar, bv als ISO om op een DVD te branden. Van die DVD kan je dan starten om te installeren.

Ze voorzien ook “OEM” ISO’s, speciaal voor computerbouwers of fabrikanten die een systeem willen voorinstalleren op de harde schijf van de computers die ze verkopen. Bij het starten van de harde schijf begint dan de installatie na een vraag om een paar instellingen, als taal, toetsenbord, gebruikersnaam en wachtwoord.

Linux mint gebruikt hetzelfde udpate systeem als Debian, en Ubuntu het bekende “apt”.

Hieronder de “Belgische” download-link: (opgelet, hele ISO!)

http://linuxmint.cu.be//stable/17/linuxmint-17-kde-dvd-64bit.iso

Mageia 4.1

Mageia heeft een tussenrelease uitgebracht, die een update vormt op hun 4.0 release van februari. Er zitten wat bugfixes en een nieuwe kernel in. Wie zijn DVD niet geïnstalleerd kreeg op een oudere pc, zou met deze versie bv wel verder moeten kunnen.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.