Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Open Hardware Conferentie * FreeBSD 9.3 is uit * Dom vergeten

i-nieuws 6 na 6 ** July 17th, 2014 by wim.webgang **

Dom vergeten

Sony vergat een van zijn domeinnamen te verlengen, met als gevolg dat een aantal online spelen niet meer werkten voorbije dinsdag.

Aangezien Sony geen eigenaar meer was van de domeinnaam, kwamen de oproepen op die naam niet meer aan bij de servers van Sony, in waren de Sony Online Entertainment Games buiten gebruik.

Zeven weken eerder was een aanmaning gestuurd om te betalen, maar het e-mail adres waarnaar die vraag ging, werd bij Sony door niemand meer gebruikt, en dus werd de naam afgesloten.

De domeinnaam “sonyonline.net” werd gebruikt door de toestellen, en ook voor de online fora, zodat ongeruste gamers geen informatie vonden op de hun bekende sites.

FreeBSD 9.3 is uit

FreeBSD 9.3 is de opvolger van 9.2. Logisch, niet? FreeBSD is een unix-achtig systeem, dat met een BSD licentie werkt.

Officiële aankondiging hier:

http://www.freebsd.org/releases/9.3R/announce.html

Open Hardware Conferentie

De 33e versie van de Digitale Communicatie conferentie gaat dit jaar door in Austin in Texas, van 5 tot 7 september. De officiële titel is “ARRL and TAPR Digital Communications Conference”. De oproep voor papers en presentaties is eergisteren afgesloten, dus binnenkort zullen er meer details bekend zijn over het programma.

http://www.tapr.org/dcc.html

313
In Australië werd artikel 313 van de telecommunicatiewet gebruikt om van de overheid uit een aantal websites te blokkeren. Het was de bedoeling een lijst van 1200 sites te blokkeren, maar dat liep fout, en in werkelijkheid werden 250.000 sites geblokkeerd. Bovendien wordt sinds 2012 veel te los omgesprongen met dat artikel, beweren critici. Telecommunicatie-operatoren kunnen gedwongen worden websites te blokkeren, en er is geen transparantie over welke dienst het verbod heeft opgelegd.
Er is nu een parlementaire onderzoekscommissie opgericht, die het gebruik van dat wetsartikel gaat onderzoeken.

Herscholing
Er heerste al een tijd een gerucht dat er bij Microsoft banen zouden verdwijnen. Dat zou ondermeer komen door de overname van de gsm-afdeling van Nokia. In de voorbije jaren waren bij Nokia al zo’n 25.000 banen verdwenen, ondermeer door delocalisatie.
De Nokia gsm’s zullen nu Microsoft gsm’s worden, en al het overlappend personeel zal weggesnoeid worden. Dat zal in twee golven gaan, de eerste golf bestaat uit zo’n 13.000 banen, ongeveer tegen het einde van het jaar, en op termijn gaat het richting 20.000.

Een citaat uit de brief aan de werknemers:

“… we plan to shift select Nokia X product designs to become Lumia products running Windows. This builds on our success in the affordable smartphone space …”

(te vinden in het news center op microsoft.com)

Heel wat Microsoft medewerkers zullen zich dus moeten omscholen, misschien kunnen ze in hun vrije tijd wat Linux leren. Bij de ex-Nokia werknemers kunnen ze misschien wel wat opsteken, want Nokia ontwikkelde mee aan Qt, wat gebruikt wordt voor KDE op Linux.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.