Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Portal

i-nieuws 6 na 6 ** August 14th, 2014 by wim.webgang **

Portal

Op een programmeursconferentie in de VS is het project PORTAL voorgesteld. De afkorting staat voor “Personal Onion Router to Assure Liberty”. Het is een software die je kan installeren op een eigen router. Die router kan je dan meenemen en overal gebruiken als tussen de internetverbinding en je eigen computerapparatuur. Je PORTAL verzorgt dan een Tor-routing, die je anoniem maakt als internetgebruiker.

De software kan geĆÆnstalleerd worden op bestaande commerciĆ«le apparaten, als je het oorspronkelijke systeem overschrijft met een eigen OpenWRT versie. Probleem is dat die apparaten meestal maar net genoeg geheugen hebben voor de functie waarmee ze verkocht worden, en als je er meer op wil doen moet je truukjes gebruiken om meer opslagcapaciteit te krijgen, bv met een micro-SD kaart.

In 2000 gaf Ryan een antwoordsessie op Slashdot, met een vooruitblik op een aantal technologische mogelijkheden, zoals “distributed data store”.

http://news.slashdot.org/story/00/07/02/160253/answers-from-sealand-cto-ryan-lackey-responds

-

Andere route

Cisco, een fabrikant van router-netwekapparatuur, heeft ondertussen aangekondigd 6000 mensen te zullen ontslaan in een reorganisatie. Het bedrijf wil een andere richting inslaan door zich meer te concentreren op security, naast cloud en software. Het bedrijf haalde zijn naam van de plaats waar het opgericht werd, San Francisco, en de streepjes van het logo verwijzen naar de hangconstructie van de brug over de baai van San Francisco. De Belgische afdeling is gevestigd nabij Zaventem.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.