Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Zetel gekraakt * Ijzersterke wachtwoorden *

i-nieuws 6 na 6 ** August 21st, 2014 by wim.webgang **

Zetel gekraakt

De couchsurfing.org website in de VS is gekraakt. De inbreker ging er vandoor met de e-mail adressen van 1 miljoen leden. Daarna kregen die allemaal een spam e-mail met de titel “Website verbeteringen”, met een bericht over de nieuwe site en link om er naar te gaan kijken. Wie op de link klikte kwam terecht op de site van airbnb.com, een concurrerende organisatie.
Couchsurfing.org heeft zich daarna in een mail verontschuldigd. Ze verzekerden de gebruikers dat er enkel misbruik was gemaakt van hun e-mail server, en dat er niets aan de hand was met hun site.

Ijzersterke wachtwoorden

Een Amerikaanse 22-jarige student informatica haalde wat grapjes uit als het aankondigen van een op til zijnde “cyberaanval” tegen de plaatselijke politiedienst, die uit voorzorg hun systemen tijdelijk afsloten toen er een aanval leek te beginnen. In werkelijkheid was het een lichte ddos-attack.

Iets gelijkaardigs deed hij met een personeelslid van de universiteit, en zo werd hij uiteindelijk ook gepakt.

Bij een huiszoeking nam de politie een handvol computers en randapparatuur in beslag. Onderzoek leverde niets op, want de inhoud van zijn computer was helemaal versleuteld. Op vraag van de onderzoekers gaf hij enkele tientallen wachtwoorden, waar geen enkel van bleek te werken. De politie stapte naar de rechter en onder het mom van “Nationale Veiligheid” kreeg hij een bevel van de rechter om de wachtwoorden te geven. Wat hij niet deed. Waarop hij veroordeeld werd tot 6 maanden gevangenis. De wet waarop de rechter zich baseerde was bedoeld om serieus terrorisme te onderzoeken, niet flauwe grappenmakers, dus er kwam al commentaar op de uitspraak.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.