Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Achterdeur in België * OpenMandriva * De CAPTCHA van Silkroad * Firefox stickie

i-nieuws 6 na 6 ** October 2nd, 2014 by wim.webgang **

Achterdeur in België

Volgens een document op The Daily Dot zou door het FBI nauw hebben samengewerkt met computerinbrekers, of zelf aktief zijn geweest. Zo werd een groep opgericht met de naam Antisec, en waren er links naar de beruchte LulzSec computerinbrekers.
Er zou ook ingebroken zijn op servers in België, en ook de namen van andere landen zijn nu uitgekomen. Vroeger al waren er documenten gelekt, waarin de aktiviteiten van de FBI infiltrant beschreven werden. Maar de namen van de landen die er in voorkwamen, waren allemaal onleesbaar gemaakt. Nu is op basis van andere bronnen die informatie terug opgebouwd, en zijn de namen ingevuld. Daaronder Brazilië, Turkije, Slovenië enz.
Het stukje waarin België voorkomt vermeldt inbraak op een server met een paar duizend domeinen uit Nederland en België.
De FBI-infiltrant gaf via IRC netwerken opdrachten om in te breken, en liet dikwijls een “backdoor” installeren. Als hij de informatie van de “backdoor” kreeg, kon hij zelf binnen op die servers, of de toegang verdergeven aan anderen.
Wat ze typisch deden was inbreken op een server, en er dan de databank met de de namen en wachtwoorden opzoeken en kopieren. Ook konden ze de controle over de websites op de server overnemen.
Een andere interessante passage gaat over de als doel opgegeven indische servers; de computerinbreker geraakte er niet op binnen.

http://www.dailydot.com/politics/fbi-hammond-sabu-hack-country-list/

Firefox stickie
Er komt een usb-stick uit met een FirefoxOS applicatie. De stick of “dongle” kan als een uitbreiding gebruikt worden voor een hdmi tv, om er bv spelletjes op te spelen of interactieve toepassingen als ‘app’ te draaien. De besturing kan gebeuren vanop de smartphone. Het Mozilla project realiseerde eerder al een echte FirefoxOS smartphone, die ondermeer in Brussel op FOSDEM gedemonstreerd werd. Nu komen ze met een usb-apparaat, ontwikkeld door hardwarefabrikant matchstick. Het logo is een egel waarvan de stekels bestaan uit lucifers.
Het apparaatje is maar zo groot als een normale usb-drive, en zou ergens tussen 18 en 25 dollar gaan kosten. Daarmee mikken ze onder de prijs van gelijkaardige commerciële producten van bv Google. Bovendien starten ze een kickstart project, waar vroege deelnemers aan de campagne maar 18 dollar betalen, en een kleine groep van 500 vroege intekenaars maar 12 dollar. Voor programmeurs is er een speciale “ontwikkelaars-pakket” voor 24 dollar, met natuurlijk zo’n stick plus alle programmeermiddelen die nodig zijn, samen met support van Matchstick.
Het is de ambitie om een werkelijk open platform te maken, dat niet onder controle is van bedrijve als Google of Apple, en daarom moeten zoveel mogelijk programmeurs aangetrokken worden om nieuwe “HTML5-CSS-Javascript” apps te maken, of bestaande om te zetten. Dat zou volgens de initiatiefnemers gemakkelijk zijn als gestart wordt van bestaande apps voor iOS en Android.
Op 18 november is er een Matchstick Hack Fest in San Francisco.

Bekijk hier een video over de FirefoxOS Matchstick

OpenMandriva

OpenMandriva, de opvolger van het ter ziele gegane Mandriva, heeft voorbije vrijdag (26 september) de uitgave aangekondigd van OpenMandriva Lx 2014.1.

als belangrijkste eigenschappen vermelden ze :
- kernel 3.15.10 with new nrjQL patchset
- KDE 4.13.3
- Firefox 32.0.3
- x11-server-1.15.2
- mesa 10.2.6
- an updated bash with the latest security fixes
- many updates for drivers and other software…

Ze hebben ook intensief gewerkt aan de snelheid van het opstarten van hun Linux; die starttijd bedraagt nu 17 seconden op een gewone pc en 12 seconden als je een SSD gebruikt in plaats van een tradionele harde schijf.
Downloads te vinden op Sourceforge, meer info op de blog.openmandriva.org.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.