Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Kraak van de maand: bankautomaat

Uitzending do 18:00 ** October 9th, 2014 by wim.webgang **

Een bankautomaat kraken is hard werken. Je moet met een groep mensen ter plaatse gaan met zwaar materiaal, de automaat uitbreken, op een vrachtwagen tillen, hem naar een geheime locatie brengen, hem daar openbreken en openslijpen om uiteindelijk aan het geld te kunnen. Als dat dan niet vernietigd is door het harde werk of door beveiligingsmaatregelen zoals een pot inkt in de kluis, die bij het transport alle geld bevlekt heeft. Dat soort kraken blijft dus vrij zeldzaam.
Maar de inbrekers hebben ontdekt dat het eenvoudiger kan. De bankautomaten nodigen hen daar zelf bijna voor uit. Door een of ander defect toont de automaat een windows scherm, en roept daar als het ware mee: “kraak mij! Net als je pc thuis!”
Maar de bankautomaten zijn goed beveiligd, je geraakt nooit aan de computer ervan, die zit ingebouwd. Bovendien hangen die computer niet aan het internet, en kunnen ze dus ook niet op afstand gekraakt worden.
Bovendien staan ze opgesteld in de hal van een bank, die propvol camera’s hangt. Onmogelijk dus.
Of toch niet?
Bij ons zijn banktautomaten meestal wel ingebouwd, maar dat is niet overal zo. In een station in Moskou staat een geldautomaat gewoon los in de hal, hij zit enkel in het stopcontact. Het lijkt wel een frisdrank-automaat, en ik vraag me af wie er zou opkijken als een technieker er aan zit te werken, of hem op een karretje wegrijdt.

Muziek
sleepinghills winter breeze
Japke Foxin’ ftr. MOAN (Japke’s Faxin’ Remix)Foxin’ ftr. MOAN (Japke’s F…
sleepinghills looping state
Polucse Slow”Dane”Motion
mrgasmask New Age Funk (Wild 909 Mix)
Psilocybines ADM-BLACK SHARK
Psilocybines ADM-Coming Home
ravi MELANCHOLY
mrgasmask New Age Funk
ravi CONDITIONING

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.