Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Robottrein * Linux bestandssysteem

i-nieuws 6 na 6 ** October 16th, 2014 by wim.webgang **

Robottrein

In London is een nieuwe ondergrondse robottrein voorgesteld. Er is een versie voorzien met bestuurdersplaats, en één versie waar de passagiersruimte tot de voorkant doorloopt. Er is geen bestuurder nodig in de trein, die helemaal automatisch zijn traject afwerkt, maar in het begin zal hij toch bemand worden.
De reiziger heeft brede in-en uitstapdeuren, een lange grote open wagon, en wifi. Verder zullen de gebruikers geplaagd worden door advertentieschermen in plaats van de papieren reklame vroeger.
De trein is ontworpen door een Londons ontwerpburo dat meestal vliegtuiginterieurs maakt. Er werd al 3 jaar aan gewerkt en de planning is om in 2020 de toestellen in gebruik te nemen in de Londonse “Tube” of Metro.

Linux bestandssysteem

Het ChromeOS project van Google besliste om de ondersteuning voor “ext” bestandssystemen uit de code te verwijderen. Ze waren van mening dat dat weinig gebruikt werd, en dan hoefden ze die code ook niet te onderhouden – “eenvoudiger is beter”, was eind vorig jaar het argument.
Het “ext” bestandssysteem wordt gebruikt in Linux, en bestaat in een aantal varianten met de namen “ext2″, “ext3″, en “ext4″. Het wordt typisch gebruikt door Linux-gebruikers en ontwikkelaars, en er kwam dan ook een stroom van protest tegen deze beslissing. Het gevolg zou immers zijn dat alle apparaten met dat bestandssysteem niet meer bruikbaar zouden zijn. De samenwerking tussen Linux en ChromeOS zou ook moeilijker worden, terwijl ChromeOS uitgerekend gebaseerd is op een Linux kern.
Door de overweldigende stroom van reakties zal het filesysteem toch ondersteund blijven.

https://code.google.com/p/chromium/issues/detail?id=315401#c124

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.