Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Beweging richting open

i-nieuws 6 na 6 ** October 4th, 2007 by wim.webgang **

04/10/2007


Twee Open Offices

Door een onenigheid tussen ontwikkelaars van het Open Office programma en Sun, is er nu een tweede plek waar je een andere versie van OpenOffice kan downloaden. Sommige ontwikkelaars vinden dat Sun niet soepel genoeg is in het aannemen van wijzigingen van onafhankelijke ontwikkelaars. Sun heeft een dikke vinger in de pap omdat ze het OpenOffice programma gemaakt hebben tot wat het nu is. Ze gaven bv de code vrij van StarOffice. Ondertussen werken ook veel andere programmeurs mee, waaronder Michael Meeks van Novell, die eerder al kritiek had op de gesloten opstelling van Sun. Hij stelde nu een downloadsite voor die oorspronkelijk enkel voor bug fixes bedoeld was, maar nu een afgesplitste versie van OpenOffice zal bevatten.

Sun heeft ook nog een commerciele versie onder de naam Sun Star Office. Mogelijk proberen ze daarom zo veel mogelijk controle te houden op de openoffice ontwikkeling.

http://go-oo.org/


Beweging richting open

De beweging richting open zet zich door, ook bij Universiteiten. De Universiteit van Berkeley gebruikt nu YouTube als een lesmiddel.
Meer dan 300 uur les op video is nu reeds beschikbaar. De universiteit hoopt dat aanbod nog uit te breiden in de toekomst.
Een voorbeeld van de lezingen bevat onderwerpen als google of wikipedia.

http://youtube.com/ucberkeley of http://webcast.berkeley.edu.en deze universiteit doet ons natuurlijk ook denken aan de Berkeley Software Distribution…


Tijd voor invloed
Een door de democraten ingesteld onderzoek naar de manier van werken van de Amerikaanse FCC (Federal Communication Commission) heeft aan het licht gebracht dat de FCC wel heel erg vriendelijk is voor lobbyisten. De agenda voor de onderwerpen van de FCC wordt een week op voorhand bekendgemaakt en dan gaat ook een lobby-verbod in om de stemming niet oneerlijk te beïnvloeden. Het onderzoek wees uit dat leden van de FCC de agenda twee weken voordien al lekken naar betrokken bedrijven of industriegroepen.
In principe is de FCC een onafhankelijk overheidsorgaan dat valt onder controle van het Congres dat moet toezien op communications door middel van radio, televisie, kabel en andere netwerken, en satelliet. Het is opgericht in 1934. De 5 leden worden aangeduid door de president voor een duur van 5 jaar.

C en D
Slashdot viert zijn tiende verjaardag. Daarbij grepen ze terug naar de oorsprong. Die blijkt te liggen in een persoonlijke website van “Commander Taco”, nog steeds een van de aktieve redaktieleden van de technologiesite. Hij had die pagina tijdens zijn studententijd op het “Hope College” en ze was te vinden op de server van “CompSci”. Ze bevatte oorspronkelijk links naar Linux onderwerpen, verder allerlei stukjes programma die hij zelf geschreven had, en “themes” voor “window managers”.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.