Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Botnet van smartphones

Uitzending do 18:00 ** November 20th, 2014 by wim.webgang **

Keuze

Er is dus meer keuze op komst in de wereld van de smartphones (zie nieuws van deze week) . Maar het succes van de smartphones heeft ook nadelen. De interesse om misbruik te maken van de apparaten is mee toegenomen, en er bestaat malware voor smartphones net zoals voor computers. Er is een zogenaamd “trojaans paard” programmaatje bekend met de naam “NotCompatible”, dat binnengesmokkeld geraakt in het toestel via besmette websites. Het houdt contact met de buitenwereld, en kan ingeschakeld worden vanop afstand vanuit die Command and control servers. Net zoals bij pc’s wordt het netwerk van besmette toestellen een botnet genoemd. De nieuwste versie van NotCompatible communiceert veiliger dan de meeste van zijn gastheren; het versleutelt al het verkeer met zijn controlecentra.

Voorlopig lijkt het botnet gebruikt te zijn voor spam, het aankopen van tickets, het uitproberen van alle mogelijke wachtwoorden om websites binnen te geraken, enz.

Bovendien kunnen de besmette toestellen ook via de wifi verbinding contact maken met andere toestellen in de buurt, en zijn zaken als bedrijfsspionage niet veraf.

Muziek
Jah
Artist: protesta

Merciless Passage Of Time
Artist: SNOR

ADM-BLACK SHARK
Artist: Psilocybines

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.