Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Euthanasie * Snoeien met een bonus * DragonFly

i-nieuws 6 na 6 ** November 27th, 2014 by wim.webgang **

Euthanasie
Een van WebGang’s favoriete strips was “dilbert”, een Amerikaanse comic over een kantooromgeving, getekend door Scott Adams. Deze auteur van de strip heeft nu deining veroorzaakt in de publieke opinie door zijn standpunt over euthanasie. Hij heeft zijn vader zien aftakelen en een pijnlijke langzame dood zien sterven, in leven gehouden door artsen die kosten nog moeite spaarden. De moeite rekenen ze nadien aan bij de kosten natuurlijk, en dat maakt het extra pijnlijk om iemand tegen zijn levenskwaliteit in te zien in leven gehouden worden; Scott Adams zelf zegt dat zijn geest al voor 98 procent dood was, maar dat zijn lichaam in leven werd gehouden in schandaligere omstandigheden dan eender wie met zijn huisdier zou doen. Hij veroordeelt zeer uitgesproken iedereen in de maatschappij die er mee voor zorgt dat mensen een waardige dood belet wordt. En euthanasie roept veel controverse op in de VS.
dilbert.com (lekker zonder www ervoor).

Snoeien met een bonus

De naam Carly Fiorina zal in de technologiewereld misschien een belletje doen rinkelen. Ze was een van de prominente vrouwen in de IT wereld toen ze aan het roer stond van HP. Ze voerde zware besparingen door, ondermeer door massale afvloeïngen. Dat duurde tot 2005, toen ze plots het bedrijf verliet, mogelijk aan de deur gezet. Een paar jaar later dook ze op bij Fox News, een conservatieve Amerikaanse zender. Later probeerde ze senator te worden voor de Republikeinen, en nu zou ze zelfs als presidentskandidaat genoemd worden. Ze is afkomstig uit Texas, studeerde geschiedenis en filosofie, en startte als secretaresse met een hoge score voor sneltypen. Ze is nu zestig, en slaagde niet in haar poging een senaatszetel te bemachtigen; ze zou er zelfs aanzienlijke schulden aan overgehouden hebben. Ze verloor van een Democrate, Barbara Boxer. Maar voor de Republikeinen, voor wie ze opkomt, zou haar presidentskandidatuur een mooi tegenwicht zijn voor de al veel bekendere Hillary Clinton.

carlyfiorina.com/about/

DragonFly
DragonFly versie 4 is uitgekomen. DragonFly is de naam van een BSD-release. Versie 4.0 had heel wat verbeteringen, en kreeg een update naar versie 4.0.1. De 32 bit computers met een i386 processor worden niet langer ondersteund, maar voor de rest is het een distributie van een unix-achtig systeem, vooral bekend om zijn verwerkingssnelheid voor netwerk taken. Deze versie kan tot 256 CPU’s gebruiken. Ze inspireerden zich voor verbeteringen van grafische systeem erg op Linux.

Meer info op www.dragonflybsd.org/release40

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.