Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Sony lek groter * FreeNAS 9.3 * Ongevraagde hotspot * Einde van de Pirate Bay

i-nieuws 6 na 6 ** December 11th, 2014 by wim.webgang **

Sony lek groter
De kraak van het computersysteem van Sony Pictures zorgt voor en nieuwe episode van bekendgeworden gelekte data.
Vroeger was al bekend dat personeelsgegevens gelekt waren, met inbegrip van namen en andere details, nu blijkt dat ook de medische dossiers van het personeel erbij waren, check op goed gedrag en zeden, loononderhandelingen, evaluaties, ontslagmotivatie, enz.
Vroeger was bekend dat films die klaar waren om uitegegeven te worden, verspreid werden via internet, maar dat kan nog goede reklame zijn. Nu is duidelijk dat ook onuitgewerkte films, in de vorm van vroege scripts gelekt zijn.

Door het stilleggen en onderzoeken van de IT systemen konden een aantal werknemers niet op tijd betaald worden.

Veel bedienden zie zonder computer zaten begonnen dan maar hun eigen prive e-mail te gebruiken.

Veel werknemers zijn bang voor wat komen gaat en gefrustreerd door het gebrek aan informatie vanuit het management.

Bovendien blijft de onzekerheid omdat de bekende bronnen van de bestanden ondertussen allemaal gesloten zijn, en de werknemers dus niet kunnen checken wat er over henzelf verspreid is. Enkele van hen contacteerden journalisten die erover geschreven hadden, en kregen dan ook de bevestiging dat ze erbij waren. Wat voor de journalisten dan ook een bevestiging was van de echtheid van de data.

De gegevens die tot nu al gelekt zijn, zijn afkomstig van een eerste schijf van 40 GB. De inbrekers verklaarden 100 Terabyte in bezit te hebben. Het is moeilijk om te bedenken hoe het nog erger kan worden.

Samenzweringstheorie over de motivatie beschikbaar….


FreeNAS 9.3

Er is een nieuwe versie uitgekomen van FreeNAS, een systeem voor harde schijven die aan het netwerk hangen. FreeNAS 9.3 kan ingesteld worden via de browser, en die bediening is met deze versie sterk verbeterd. Verder wordt er gesproken over betere VMWare integratie, en vele andere technische verbeteringen. Gebruikers van de bestaande FreeNAS 9.2 en beta-testers van 9.3 worden opgeroepen om te upgraden. Het echte aantal testers is niet gekend, maar er zijn wel duizenden downloads geweest van de 9.3 beta-versie.
Dat zal trouwens vanaf deze versie ook beter verlopen. De beveiliging van het upgrade systeem werd onder handen genomen en heeft nu bv ook een roll-back functie.
Maar ook de hardware eisen zijn opgelopen; zo heb je nu minimum 8 gigabyte geheugen nodig.

Het FreeNAS project bestaat al sinds 2005, en heeft als doel een systeem te ontwikkelen om op een gemakkelijke manier opslagapparatuur via het netwerk te gebruiken en te delen.
Behalve het delen van de harde schijfruimte, biedt het ook mogelijkheden om de opgeslagen data te versleutelen, en om backups te maken, met de keuze van snapshots.

Het is open source software, en heeft een stabiele community en team van programmeurs. De naam FreeNAS verwijst naar FreeBSD, het systeem waarvan vertrokken werd om de eerste FreeNAS te maken.

Meer uitleg:

http://www.freenas.org/about/history.html

en

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=lC7af_ahwSE

Ongevraagde hotspot

In de VS wordt internetprovider Comcast aangeklaagd voor de districtsrechtbank in San Francisco, voor het ongevraagd installeren van een publieke wifi access point bij klanten die thuis een internetaansluiting nemen.
De zaak neemt de vorm aan van een “class-action” suit, die dus niet enkel over het specifieke geval van de klager gaat, maar die een principiĆ«le uitspraak zou moeten opleveren.

De gebruikers huren een router van Comcast, dat daarin een tweede wifi-signaal uitzendt. Dat signaal kan door andere Comcast klanten gebruikt worden met hun mobiele apparaten. Op deze manier hoopt Comcast snel een netwerk van duizenden wifi toegangspunten uit te bouwen.

Het tweede signaal is in principe helemaal gescheiden van het signaal van de thuisgebruiker van de router.
Maar hij draait wel op stroom en zendt straling uit.
En daarvoor vraagt het bedrijf geen toestemming. Bovendien beweren de klagers, heeft het gebruik ook invloed op de snelheid van hun eigen internetverbinding.

En nu bij ons nog …

Einde van de Pirate Bay

Dinsdag viel de politie in Stockholm binnen bij een datacenter, en nam een aantal servers in beslag. Op dat moment werden op internet de sites van de Pirate Bay onbereikbaar. De nationale politie van Zweden wilde niet veel kwijt over de inval, niet over de exacte locatie, en niet over wat er allemaal in beslag genomen was en of er arrestaties verricht werden. Het doel werd wel meegedeeld: onderzoek in verband met copyright overtredingen.

De zaak wordt op de voet gevolgd op torrentfreak.com

Fedora 21 uitgebrachtm enz..

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.