Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Onvrijwillig wifipunt en vervallen digitale identiteit

Uitzending do 18:00 ** December 11th, 2014 by wim.webgang **

In Amerika, jaja
… en Belgacom/Telenet? Inderdaad, die doen dat ook; bv Belgacom doet een “update” naar bbox2, en plaatst daarmee stilzwijgend een extra (Publiek) Access Point, dat draait op jouw electriciteitsrekening.

Even de nieuwe Identiteitskaart afhalen, dachten Katleen en Wim
Dat denk je ook, als je de uitnodiging voor een nieuwe electronische identiteitskaart in je bus krijgt. Met enig wenkbrouwfronsen, want nog maar 5 jaar geleden moest je ook al een nieuwe halen. Je bergt dat kaartje ergens nauwkeurig op, zodat je het helaas na verloop van tijd niet meer terugvindt. Tegen het einde van het jaar besef je dat je deze taak niet wil meenemen naar volgend jaar en plan je de identiteitskaart in je agenda. Je begeeft je naar het districtshuis, voorzien van je laptop, de krant, en een halve dag verlof op het werk. Als je aankomt denk je snel terug buiten te zijn; er zit immers nauwelijks volk. Bevreemdend eigenlijk, zo’n lege wachtzaal. Beetje onheilspellend ook. Als de dames aan de receptie na enkele minuten onderling uitgepraat zijn en jij vriendelijk uitlegt dat je voor een nieuwe identiteitskaart komt, krijg je een koude douche met de woorden: heb je een afspraak? Nee dus. Dat staat nochtans op het kaartje! Dat ben ik kwijt. Het staat er nochtans duidelijk op. Kan ik nu dan misschien een afspraak maken? Nee dus. Dat moet je thuis zelf doen, online. Ok, maar ik ben nu hier, kan u niet kijken of..? Nee dus.

En nog enkele paragrafen met herkenbaar bijna-kafkaiaans proza alvorens de nieuwe id in bezit is…

In de bijgaande discussie merken we wel op dat er best vriendelijke mensen werken op de diensten in het districtshuis, dat de kaart nu 10 jaar geldig blijft, en dat je zeker je betaalbewijs moet meebrengen als je de tweede keer gaat om je voorafbetaalde kaart af te halen.

Muziek:
SDRS: Holy Psy
tape safe netlabel: mix safe mix tape #2

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.