Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

ODF- Drive * Nieuwe bron * Glasvezelkoeien * De laatste dagen van DrDobb’s

i-nieuws 6 na 6 ** December 18th, 2014 by wim.webgang **

ODF- Drive
Google drive kon geen “open document format” bestanden laten bewerken, en aangezien de software in het netwerk zit, had Google daar zijn eigen monopoliepositie. Dat irriteerde gebruikers van Open Office en Libre Office, de belangrijkste vrije en gratis office programma’s voor Windows, Mac en Linux.
Ook Microsoft heeft jarenlang het open document format bestreden, en slechts schoorvoetend de standaard in hun programma’s opgenomen. Het vormde een bedreiging voor hun Office monopolie, een belangrijke licentie-melkkoe voor Microsoft.
Vorige week in London deed de open-source topman van Google uitspraken die erop wezen dat Google Drive de open document standaard zou gaan ondersteunen. En dindsdag werd dan aangekondigd dat de documenten kunnen geïmporteerd worden in Google Docs.
Mogelijk werd Google over de streep gehaald door de vele overheden waar ze proberen binnen te geraken als leverancier. Een overheid die zijn documenten maximaal beschikbaar wil maken voor de burgers, gebruikt open standaarden en geen document dat gebruikers verplicht een bepaalde software te kopen of online dienst te gebruiken.
Het blijft bovendien nog afwachten of het enkel een schijnbeweging is om klanten te lokken, of er echte doorgedreven ondersteuning komt. Dat zal snel te merken zijn aan de export mogelijkheden, anders blijft het een doodlopend straatje richting Google.
Eigenlijk hadden ze hun Google docs beter vanaf het begin gebouwd rond de open document standaarden van het bestaande OpenOffice.

De mededeling zelf:

We’ve been listening to your feedback, and we’re happy to say that we now offer support for importing all three major ODF (Open) file formats: .odt files for documents, .ods for spreadsheets, and .odp for presentations.

Nieuwe bron
Deze week was de smidse van de open source en free software, SourceForge, tijdelijk niet bruikbaar. Als je bij ons op dinsdagavond rond 22u naar een projectpagina klikte, kreeg je volgend bericht op de site:
SF.net Operations @sfnet_ops
#SourceForge The http://sourceforge.net site will be in static mode during a hardware migration from 21:00-21:30 UTC

Ondertussen is de site terug normaal in werking.

Glasvezelkoeien
Het Amerikaanse Tucows heeft aangekondigd een toegang tot glasvezel te willen uitbouwen voor hun klanten. Ze gaan daarmee in concurrentie met bedrijven als Comcast. Daarvoor hebben ze een bedrijf on handen gekregen dat gespecialiseerd is om uiterst snelle internettoegang aan lage prijzen aan te bieden. Tucows wil tot gigabit snelheden aanbieden op hun netnwerk. Momenteel zijn in België snelheden van 15 tot 50 megabit gangbaar.
Gigabit zou ongeveer betekenen dat je even snel van een pc op je eigen netwerk (bv vlak naast je) afhaalt dan van internet, omdat het de snelheid is van je netwerkkaart.

http://www.tucows.com/ting-acquires-bri/#


De laatste dagen van DrDobb’s

Dr.Dobb’s houdt er eind dit jaar mee op. De website over programmeren stelde hoge kwaliteit van inhoud voorop, maar zou door dalende reklame-inkomsten niet meer kunnen overleven. De geschiedenis van Dr Dobb’s gaat 38 jaar terug tot een tijdschrift met die naam.
Het zou de bedoeling zijn de site nog een jaar te bewaren met de inhoud die erop aanwezig is.

http://www.drdobbs.com/architecture-and-design/farewell-dr-dobbs/240169421

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.