Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Cyberoorlog * Internet smelt * Bitcoin kraak

i-nieuws 6 na 6 ** January 8th, 2015 by wim.webgang **

Cyberoorlog
Het is 2015 en de meeste mensen beginnen te beseffen dat de cyberoorlog nu werkelijkheid is. De aanval op Sony zit nog vers in het geheugen, en nu is er de aanval op een Finse bank. De aanval lijkt een klassieke DDOS attack. Daarbij worden de servers overbelast door nepverbindingen. Het leidde tot vertraging bij de transacties, tot en met het buiten dienst geraken van het online systeem van de bank.

De aanval bestond uit verbindingen vanuit Finland en het buitenland, dus het is niet onmiddellijk duidelijk wie eracher zit. Hij begon op oudejaar, en duurde verschillende dagen voort. En toen het management van de bank op zondag opgelucht ademhaalde, en twitterde dat de aanval voorbij was, begon er terug een. De Finse politie onderzoekt de zaak.


Internet smelt

Terwijl de temperaturen in Canada dramatisch zakten, stegen ze in Australie tot boven 40 graden op sommige plaatsen. Dat bleek gevaarlijk warm voor heel wat datacentra, waar computers staan opgesteld die allerlei internetfuncties hebben. In Perth werden de servers van een datacenter van een DSL-provider al preventief stilgelegd voor zo’n 6 te warme uren. Er werd geprobeerd om zeveel mogelijk functies te laten overnemen door andere servers, op andere locaties, maar dat lukte niet helemaal. Een aantal klanten kwam zo in de kou staan (figuurlijk dan). Sommigen uitten hun ongenoegen. (hoe dan?).

Bitcoin kraak

Bitstamp, het wisselkantoor voor Bitcoins, kreeg 4 januari te maken met een kraak. Ze hebben tijdelijk alle transacties bevroren. Ze roepen op om geen stortingen meer te doen met de adressen van daarvoor. Ze zullen de diensten zo snel mogelijk hervatten, en verzekeren op hun site de klanten dat slechts enkele kleine online portefeuille aangetast werden, voor ten hoogste 19,000 BTC. Ze houden het grootste deel van hun bitcoins op offline systemen, en ze hebben genoeg reserve om alle transacties nadien door te laten gaan.

(1) zie tekst op site

Het verhaal doet denken aan MtGox*, het wisselkantoor voor Bitcoins dat in februari 2014 zijn aktiviteiten moest staken en het faillissement aanvroeg na het verdwijnen van een deel van het bitcoin kapitaal.
* ‘Magic The Gathering Online’ eXchange”


(1)

January 6, 2015, 12:34am UTC: We have temporarily suspended Bitstamp services. Bitstamp customers can rest assured that their bitcoins held with us prior to temporary suspension of services on January 5th (at 9am UTC) are completely safe and will be honored in full.

On January 4th, some of Bitstamp’s operational wallets were compromised, resulting in a loss of less than 19,000 BTC. Upon learning of the breach, we immediately notified all customers that they should no longer make deposits to previously issued bitcoin deposit addresses. To repeat, customers should NOT make any deposits to previously issued bitcoin deposit addresses. As an additional security measure, we suspended our systems while we fully investigate the incident and actively engage with law enforcement officials.

This breach represents a small fraction of Bitstamp’s total bitcoin reserves, the overwhelming majority of which are held in secure offline cold storage systems. We would like to reassure all Bitstamp customers that their balances held prior to our temporary suspension of services will not be affected and will be honored in full.

We appreciate customers’ patience during this disruption of services. We are working to transfer a secure backup of the Bitstamp site onto a new safe environment and will be bringing this online in the coming days. Customers can stay informed via updates on our website, on Twitter (@Bitstamp) and through Bitstamp customer support at support@bitstamp.net.

- Bitstamp Team

Bitstamp Service Temporarily Suspended

January 5, 2015, 01:00am PST: We have reason to believe that one of Bitstamp’s operational wallets was compromised on January 4th, 2015.

As a security precaution against compromises Bitstamp only maintains a small fraction of customer bitcoins in online systems. Bitstamp maintains more than enough offline reserves to cover the compromised bitcoins.

IN THE MEANTIME, PLEASE DO NOT MAKE DEPOSITS TO PREVIOUSLY ISSUED BITCOIN DEPOSIT ADDRESSES. THEY CANNOT BE HONORED!

Customer deposits made prior to January 5th, 2015 9:00 UTC are fully covered by Bitstamp’s reserves. Deposits made to newly issued addresses provided after January 5th, 2015 9:00 UTC can be honored.

Bitstamp takes our security and soundness very seriously. In an excess of caution, we are suspending service as we continue to investigate. We will return to service and amend our security measures as appropriate.

- Bitstamp Team

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.