Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Crowdfunding van toog tot tijdschrift

Uitzending do 18:00 ** January 22nd, 2015 by wim.webgang **

De stress van de U-grafiek van donnaties
Een deel van de redactie van een bekend Brits Linux tijdschrift zat na het werk regelmatig op cafe. De gedreven gesprekken eindigden meestal met hoe het allemaal beter zou kunnen, en leken steeds verder te gaan in een richting tegenovergesteld aan wat op hun werk gebeurde. Enkelen trokken dan voor zichzelf de conclusie, en stapten op. Gedeeltelijk met de bedoeling eindelijk wat tijd te hebben voor andere projecten. Ze bleven samen een wat stuntelige Linux podcast maken, waarmee ze echter veel kijkers bereikten en een soort fanbasis opbouwden. Gedreven door dat enthousiasme begonnen ze zich af te vragen of ze hun kritiek op het tijdschrift en de uitgeverij waarvoor ze voordien werkten, niet moesten omzetten in “eens laten kijken hoe het moet”.
Ze wendden zich tot een crowdfunding site en startten een project om het startgeld voor hun tijdschrift in te zamelen. Dit is het verhaal van de spannende dagen die nu één jaar geleden zouden leiden tot een publieke afgang, of tot een nieuw tijdschrift dat zou teruggeven aan de community, zowel met inhoud als financiëel: Linux Voice.

Muziek
Ish: Starchild (original mix)
Fhred Ash: Track* 12
Sleepinghills: Soms
Sleepinghills: Donker

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.