Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

3 seconden – 1000 games

Uitzending do 18:00 ** March 12th, 2015 by wim.webgang **


Drie seconden archief

Google gaat zich moeien op de markt van online opslag. Wat ze in allerlei diensten al realiseren, is grote opslagcapaciteit. Dat gaan ze nu ook aanbieden aan de klant, in een nieuwe vorm: de bijna-online opslag. Het idee is een goedkopere manier van opslag te bieden, waarbij de gegevens niet de hele tijd online gehouden moeten worden, maar uit een archiefopslag opgevist worden de weinige keren dat je ze nodig hebt. Het is een cloud-dienst die ideaal is voor het online opslaan van backups bv. Ook andere cloud-aanbieders hebben gelijkaardige online archiefdiensten, waar de opgeslagen gegevens op een paar uur tijd terug opgevraagd kunnen woden. Google doet de veelbelovende aankondiging om de gegevens in een paar seconden op te halen uit het bijna-archief.

1000 games

Valve heeft nu de kaap van 1000 Linux games bereikt voor zijn Steam Engine op Linux.
Het is bijna drie jaar geleden dat Valve op zoek ging naar programmeurs om de performantie van grafische drivers te verbeteren. Ze hadden gepland volop in de Linux game wereld te stappen, en zelfs eigen Steam Machines op de markt te brengen, met een Linux systeem erin. Tot nu blijven ze rond 1% Linux gebruikers tellen.
Na twee jaar hadden ze 500 games beschikbaar, en nu hebben ze dus de kaap van duizend overschreden. Ter vergelijking: voor Mac OSX hebben ze meer dan 1600 games, en het hele gamma bestaat uit meer dan 4800 games. Enkele namen: PAYDAY, Hotline Miami 2, Cities: Skylines, and Parallax.

Huidig Linux aanbod hier…

En phoronix.com volgt het allemaal op de voet.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.