Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Zelfmoordpreventie * 10 cent privacy * Uber-Data

i-nieuws 6 na 6 ** March 26th, 2015 by wim.webgang **

Zelfmoordpreventie

Een gebruiker in de VS wilde eens testen of Facebook wel echt de zelfmoordpreventie heeft die ze beweren te hebben. Hij zette een depressief verhaaltje op over schulden bij de bank, stress, en zich van het leven benemen met de bedoeling aandacht te trekken op zijn soort problemen.
Vrienden, die niets van zijn opzet wisten, meldden aan Facebook hun vrees, en zetten daarmee het preventiesysteem in gang.
Hij had daarna heel wat tijd om de evalutatie te maken, want hij belandde voor 3 dagen in een psychiatrische kliniek, waar ze ineens ook een 7tal bloedtesten deden, waaronder op HIV.
Online zelfmoordpreventie

10 cent privacy

In de VS wordt duidelijk wat privacy waard is: gemiddeld 10 cent. Een supermarktketen had in 2013 te maken met een computerinbraak en daardoor werden gegevens van miljoenen klanten geroofd.
Het bedrijf heeft nu een regeling getroffen van 10 miljoen dollar. Dat lijkt veel, maar aangezien er meer dan 100 miljoen klanten betrokken waren is dat gemiddeld 10 cent per klant, en het bedrijf heeft een jaaromzet van rond de 70 miljard.
De regeling houdt in dat er maatregelen worden genomen om de gegevens van de klanten beter te beveiligen. De algemene directeur en de informaticadirecteur van het bedrijf namen ontslag, en er werd een veiligheidsdirecteur aangesteld.

Uber-Data

Uber, bekend als de goedkope taxi-dienst, begint langzaam aan zijn zakenmodel te ontwikkelen. Belangrijkste handelsgoed zijn de gegevens van zijn gebruikers. Een uber gebruiker verplaatst zich van één punt naar een ander, en laat daarbij heel wat prive informatie achter bij Uber, zeker als hij daarbij nog ingaat op allerlei kortingen die aangeboden worden. Meestal is de prijs van die korting het loslaten van weer iets meer informatie over zichzelf. Uber gaat nu samenwerken met bv hotelketens, die erg geïnteresseerd kunnen zijn in de bewegingen van reizigers. Gerichte advertenties op de smartphone kunnen extra omzet opleveren. En daarmee komt Uber terecht in het rijtje van bedrijven die handelen in gebruikersinformatie.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.