Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Gratis zon * Digitale boekverbranding * Thuis op de camping

i-nieuws 6 na 6 ** May 28th, 2015 by wim.webgang **

Gratis zon

In California schijnt binnenkort de zon niet alleen gratis voor rijke mensen, maar ook voor minder begoeden. Een organisatie startte er met de verdeling van zonnepanelen onder bewoners die het zich zelf niet kunnen veroorloven om ze te hebben. Ze hebben 1600 sets beschikbaar.
De eerste gelukkige was een gehandicapte man die van een uitkering leeft. Als het goed zit zal hij meer dan 800 dollar uitsparen het komende jaar, en dat is met zijn medische kosten een hele opluchting.
Het geld komt ondermeer uit een soort belasting op broeikasgassen.

Digitale boekverbranding

Het hooggerechtshof van Groot-Brittaniƫ heeft bevolen tot een digitale boekverbranding van illegale kopies van e-boeken. Omdat er geen fysieke boeken zijn om te verbranden, verbranden ze het pad er naartoe. Het hof heeft Britse internet providers opgelegd om zeven websites te blokkeren, die helpen in het zoeken naar illegale kopies van e-boeken. Het gaat om AvaxHome, Bookfi, Bookre, Ebookee, Freebookspot, Freshwap en LibGen.
Waarschijnlijk hebben die sites nooit meer reklame gekregen dan nu.
De providers hebben 10 dagen de tijd om de blokkering in te voeren.

Thuis op de camping
Door de gebrekkige politiek rond zonnepanelen zouden eigenaars ervan wel eens kunnen beslissen hun zonnepanelen los te koppelen van het net. In plaats van de stroom aan het net te leveren, kunnen ze die zelf opslaan op batterijen. De electrische autobouwer Tesla speelt daarop in en maakt batterijen voor thuisopslag van electriciteit. De electrische stroom moet niet opgevoerd worden naar de hogere spanning van het net om opgeslagen te worden in de batterijen. Daar bespaar je nogal wat energie, want die omzetting zorgt voor zo’n 30% verlies. Maar op het moment dat je de stroom uit die batterijen gaat gebruiken, kan je die winst terug verliezen. Tenminste als je werkt met een omzetter van bv 12 naar 220 volt. Je zou als gebruiker ook kunnen kiezen voor het gebruik van de spanning van de batterij, zoals apparaten die in de auto gebruikt worden. Je hebt dan ook het verlies niet van de adapters die met de meeste electronische apparaten als laptops, smartphones, gameconsoles, enz gebruikt worden. De vraag blijft dan: hoe ga je in huis die lage spanning dan gebruiken, welke aftappunten ga je waar voorzien, en hoe? Als je gelijkstroom leidingen zou leggen, moet je rekening houden met de eigenschappen van gelijkstroom tov wisselstroom. Wisselstroom heeft weinig verlies op de afstand over de kabel, gelijkstroom veel. Dus hoe dikker de kabels hoe beter. En ook de zekeringen moeten aangepast zijn natuurlijk, vergelijkbaar met die in een auto of een boot.

http://distrowatch.com/dwres.php?resource=major

http://sourceforge.net/ projects of the month

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.