Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

3500

Uitzending do 18:00 ** July 2nd, 2015 by wim.webgang **


Ikea op Red Hat

Op een Linux lezing was een van de uitgenodigde sprekers een IT manager van IKEA. Uit de lezing bleek dat IKEA met Red Hat Linux werkt op zijn servers. Ook over het aantal Linux servers valt iets onrechtsreeks af te leiden uit de uitleg. Het zullen minstens 3500 Red Hat Linux servers zijn, want dat getal kwam ter sprake bij de uitleg over een update procedure. Die staan zowel in Zweden, waar het bedrijf van afkomstig is, als in vestingen over heel de wereld verspreid. Ondanks die verscheidenheid aan locaties is de server in ieder land toch gelijkaardig. Ze hebben daarvoor een beschrijving gemaakt van waaruit hun standaard server bestaat, en dat houdt ondermeer de systeemsoftware, applicaties en de versies daarvan in. Door overal een zekere standaard te hanteren, is het gemakkelijker om onderhoud te doen aan de machines, zoals een kritische security update. Als je allemaal erg verschillende servers en systeemversies hebt, kost dat dagen en meer, terwijl het hen met hun standaard systeem op een paar uren lukt.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.