Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Recordboete voor Intel * Nieuwe Linux.com

i-nieuws 6 na 6 ** May 14th, 2009 by wim.webgang **

14/05/2009

Nieuwe Linux.com

De website Linux.com werd onlangs doorgegeven van sourceforge naar de Linux Foundation, ook een non-profit. Die heeft de website nu helemaal vernieuwd en aangepast aan hun nieuw doel. De site brengt nieuws over Linux, maar focust vooral op een community, die het hogerop wil stuwen. Er wordt gespeeld met de term “Linux Guru”, en er lijkt een systeem ontworpen te zijn om mensen te laten opstijgen in de Linux Guru hierarchie. Er worden ook verhalen van het gebruik van Linux in de bedrijfswereld gebracht. De site vermeldt bv dat in de bedrijfswereld 24 procent van het IT budget voor software in 2008 besteed wordt aan open source. In 2007 was het nog maar 10 procent.

Recordboete voor Intel

Intel is op weg een EU boete te krijgen van 1 miljard wegens het hinderen van de vrije concurrentie. Het had geld over voor leveranciers die concurrerende produkten (computers met AMD processor) uit de rekken haalden of hielden. De Europese concurrentie commissie legde nu een boete op en droeg Intel op te stoppen met die concurrentievervalsende praktijken. Intel is zich van geen kwaad bewust en gaat in beroep.

Ps: deze boete is groter dan die MS kreeg; anderszijds ging het bij Microsoft slechts over een klein aspect van concurrentievervalsing; de concurrentievervalsing bij pre-install kwam nog niet eens aan bod, en die lijkt meer overeenkomst te vertonen met deze intel zaak.

De Amerikaanse regering zal waarschijnlijk ook wat alerter gaan reageren op de monopoliepraktijken van hun multinationals, die tijdens de Bush-regering hun gangetje konden gaan. Tijdens de Bush periode werd bv de procedure tegen Microsoft op een laag pitje gezet. Het viel op dat buiten de VS consequenter werd opgetreden dan in de VS.

Er wordt zelfs geopperd dat de aarzeling van IBM om Sun te kopen mogelijk mee was ingegeven door bezorgdheid om in het antitrust vizier te komen.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.