Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang

Private

Laatste titels:

Linux smartphone: hij bestaat

Uitzending do 18:00 ** August 28th, 2015 by wim.webgang **

Linux phone?

Natuurlijk is de kern van de smartphones die op Android draaien, ook Linux. Maar in zo’n vorm dat je het niet ziet, en er niet zo gemakkelijk aankan. Er bestaat nochtans een smartphone die je echt een Linux-phone kan noemen: de “jolla”. Hij is niet verkrijgbaar in bij de gsm-operatoren in BelgiĆ«, en ook nergens in de winkel.
Toch gaan wij hem de volgende weken bekijken:

Aflevering 1: Jolla phone

De Jolla phone komt van Finland. Je kan hem enkel via internet bestellen. Hij is enorm in prijs gezakt tov zijn verschijnen op de markt. Toen koste hij zowat 400 euro, nu nog 250. Er lijkt ook steeds minder keuze te zijn van toestellen en randapparatuur, dus mogelijk is er een echte uitverkoop bezig.

Eens kijken wat je voor die 250 euro krijgt: Ongeveer een week geleden waren nog twee versies beschiktbaar: de angry birds en de gewone standaard versie van het toestel. De angry birds versie heeft een wat kleurige en versierde cover en gelijkaardige schermachtergrondinstellingen. De standaard versie is aan de voorkant (scherm) zwart, en de andere kant is wit. De Jolla phone ziet eruit alsof hij bestaat uit twee lagen, een bovenlaag en een onderlaag, en de grenslijn zit mooit in het midden. Die lijn is geaccentueerd door het kleurverschil tussen voor en achter; zwart en wit, en met wat extra relie?f op die grens. Het lijkt alsof je de twee delen van elkaar kan halen, en dat gaat inderdaad gemakkelijk. De witte achterkant is een soort deksel van het apparaat en bevat enkel een gaatje waar de camera van het toestel door kijkt, en voor de led van de flits.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.