Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Live Coding * Energieinbraak * Ashley Madison gaat vreemd

i-nieuws 6 na 6 ** September 17th, 2015 by wim.webgang **

Live Coding

Net zoals gamers die live sessies doen op Twitch, zijn er ook live video programmeersessies te volgen op de site “Live Coding” (livecoding.tv).
Het gaat over het publiek of prive? streamen van het maken van games, apps voor smartphones en websites.
Livecoding startte een goed half jaar geleden, in eind februari 2015, en telt nu al meer dan 80 000 geregistreerde deelnemers. Het diende als platform om elkaar dingen te tonen, bugs op te lossen, technische problemen uit te vlooien, enz. Er werden ook software projecten op begonnen van nul.
Het is vanzelfsprekend een internationaal gebeuren, met deelnemers uit een paar honderd landen. Uiteindelijk bleek het een logische gevolg om toeschouwers, die een bepaalde programmeur die ze bezig zagen, wilden inhuren, daarvoor een kans te geven via de site. Er werd nu dus een “Hire me” knop voorzien bij de programmeurs die daarvoor intekenden. Ze stellen dan een uurtarief voor in een profiel dat de gei?nteresseerden te zien krijgen, en waarin ook de vaardigheden opgesomt worden.
Behalve de al vermelde aktiviteiten kan een programmeur ook ingehuurd worden om opleiding of bijles te geven, verbeterwerk te doen of mee te werken aan een thesis.
De site werkt als een tussenstation, waar de inhuurder op voorhand een bedrag vastzet, en dat wordt vrijgegeven als de levering van de dienst bevestigd is door de gebruiker.
Een gebruik waar de site niet voor bedoeld was, en wat programmeurs waarschijnlijk niet zo positief ervaren, is dat sommige werkgevers kandidaten live checken via het kanaal. De kandidaat moet live een proef doen die gebruikt wordt voor zijn beoordeling voor de openstaande vacature.

Energieinbraak

Dat energie belangrijk is lijkt goed doorgedrongen tot computerinbrekers of hun opdrachtgevers. In de VS werd tussen 2010 en 2014 1000-en keren geprobeerd om in te breken bij het ministerie van energie, en dat lukte uiteindelijk 159 keer tot op zekere hoogte. En voor 53 keer was dat op het hoogste niveau, namelijk het ‘root’ of ‘administrator’ van een systeem.
Het ministerie verantwoordelijk voor nucleaire zaken is daarbij niet ingebegrepen; die zouden “slechts” 19 keer een succesvolle inbraak hebben gekend.


Ashley Madison gaat vreemd

Ashley Madison is de relatie-website waarvan de gegevens in handen kwamen van computerinbrekers, die ze op het internet dumpten. Dat zorgde voor enige ophef omdat de site zich vooral richtte naar het regelen van overspelige relaties.
Uit de uitgelekte gegevens bleek al dat er in verhouding veel mannelijke en weinig vrouwen accounts waren, en dat de vrouwelijke accounts tekenen van manipulatie vertoonden. Mogelijk werden ze aangemaakt door bots, of was een deel van hun communicatie naar mannelijke accounts door computerprogramma’s gegenereerd.

De technische directeur van de website had blijkbaar wel schrik van concurrentie. Volgens nieuwe analyses van uitgelekte gegevens blijkt dat hij meer dan interesse had voor nerve.com, een online magazine voor sex en cultuur. Die site was aan het experimenteren met een afspraakjes dienst voor volwassenen. Hij geraakte binnen via een lek in de beveiliging, en wist de hele database af te halen. Het is niet duidelijk of daar ook iets mee gebeurd is.

http://krebsonsecurity.com/2015/08/leaked-ashleymadison-emails-suggest-execs-hacked-competitors/

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.