Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Groot-Brittanië’s Copyrightpolitie

Uitzending do 18:00, i-nieuws 6 na 6 ** December 20th, 2015 by wim.webgang **

De (niet zo) Intellectuele Property Crime Unit van Londen zette een spurtje in op het einde van 2015 om nog net de copyright-flop van het jaar-trofee binnen te halen.
Ze brachten met veel poeha een persbericht uit waarin ze claimden of suggereerden een nationale bende opgerold te hebben die op commerciele schaal de auteursrechten overtrad.

Bij nader inzien bleek het om enkele vrienden- muziekliefhebbers te gaan die zelf karaoke tracks in elkaar staken die niet bestonden op de markt. Er kon dus onmogelijk commerciële schade zijn op grote schaal. Op geen enkele schaal eigenlijk. De groep deelde zijn creaties via een podcast, maar boden ze niet te koop aan, dus het was op geen enkele manier een commerciële activiteit.

De hele operatie blijkt dus minstens overroepen, en waarschijnlijk eerder totaal overbodig en nutteloos.

De Londense politie heeft deze PIPCU afdeling nog maar sinds 2013, en ze lijken zich wat op de borst te moeten kloppen om hun onmisbaarheid te bewijzen. Niet dat ze de politie veel geld kosten, want ze worden betaald door het Intellectual Property Office.
Dat wordt dan weer betaald door het ministerie van handel, of nauwkeuriger: “Department for Business, Innovation and Skills”.

De website van de karoake-”Bende”
www.karaokerg.info/song-list.html
De website van de copyright-Bende:
www.cityoflondon.police.uk/advice-and-support/fraud-and-economic-crime/pipcu/pipcu-news/Pages/PIPCU-make-nationwide-arrests-as-they-dismantle-illegal-karaoke-streaming-operation-.aspx


Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.