Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang

Private

Laatste titels:

Router aanval * Perl 6 Kerstrelease * Fujitsu splitst pc-afdeling af * VS 2016: Achterdocht over identiteit

i-nieuws 6 na 6 ** December 31st, 2015 by wim.webgang **

Router aanval

In Italie werd gedetecteerd dat duizenden internetabonnees, meestal bedrijven, meededen aan een DDOS aanval op Wordpress sites met de bedoeling de wachtwoorden te kraken.
Bij nader inzien waren het de routers die gekraakt waren, zonder medeweten van de eigenaars.
Onderzoekers ontdekten dat duizenden routers nog het standaard wachtwoord hadden, dus het kraken zelf kostte niet veel moeite. Behalve een aanval op doelen op het internet, zouden de aanvallers controle over het apparaat kunnen misbruiken tegen de eigenaars zelf.

Perl 6 Kerstrelease

Van Perl 6 is een Kerstrelease verschenen die dicht bij de eigenlijke officiele Perl 6 moet liggen. Er wordt al 15 jaar aan Perl 6 gewerkt. Perl 6 blijft compatibel met Perl 5 via een speciale aanroep voor Perl 5 commando’s.
Er zijn specificaties opgesteld voor Perl 6, en daarbij 120.000 testen. Deze kerstrelease doorstaat al deze testen op minstens 1 architectuur platform.
Dus er wordt nog steeds verdergewerkt, bv aan versies voor meer verschillende hardwareplatformen. Ook wordt nog gewerkt aan de snelheid en stabiliteit. Bovendien is er ook nog werk aan de documentatie.
Maar als je je beperkt tot de beschreven en geteste mogelijkheden, kan je Perl 6 gebruiken voor ontwikkeling. Tot hiervoor konden er nog dingen veranderen aan de taal zodat je je programma’s moest aanpassen.

Fujitsu splitst pc-afdeling af

Voor wie het nog niet wist: Fujitsu zal vanaf 1 februari zijn pc afdeling en de ‘mobile business’ afdeling afsplitsen van het moederbedrijf, tot Fujitsu Client Computing Limited en Fujitsu Connected Technologies Limited.
Voor wie niet wist dat Fujitsu een pc afdeling had, ze waren bv aktief in Duitsland en werkten soms samen met bv het Duitse Siemens voor bv Fujitsu-Siemens servers en laptops, en concentreerden zich op “green computing” voor energie-efficientie en duurzaamheid van materiaalgebruik en recyclage. Dat bleek echter niet genoeg om zich te differentieren in de zwaar concurrentiele markt.
Het lijkt wel of de split op een kerstetentje beslist werd; de officiele beslissing dateert van 24 december, en de uitvoering start op 1 februari 2016. De bedoeling is iedere afdeling soepeler te laten inspelen door een kleinere beslissingshierarchie.

VS 2016: Achterdocht over identiteit

Het lijkt er sterk op dat 2016 wel eens het jaar zou kunnen worden van de identiteitskaart in de VS. Het ministerie van “Homeland Security” is bezit met het lobbiën voor de Real ID Act, waarbij het rijbewijs niet meer zou volstaan voor het bewijzen van de eigen identiteit, zoals het nu dikwijls gebeurt wanneer dat nodig is. Die “Real ID Act” dook op na 9/11, en vormt een vierstappenplan naar een betere controle van de identiteit wegens veiligheisredenen. De eerste drie stappen ware vooral gericht op speciale situaties als toegang tot kerncentrales, enz. De laatste fase 4 zou ingaan vanaf januari 2016, en die gaat over het gebruik in de luchtvaart.
Maar er is nog altijd tegenwind, ondanks de lange overgangsperiode van enkele jaren, ondermeer van privacy aktivisten. Het lekken van een aantal databanken van de overheid, zoals die van iedereen die de laatste 15 jaar een veiligheidsonderzoek had ondergaan, en de vele beveiligingslekken bij prive-bedrijven hebben ook niet bijgedragen tot het vertrouwen in een grote federale databank. Of net lekte nog een een databank uit met miljoenen namen, e-mail adressen, telefoonnummers, adressen, geboortedata en politieke voorkeur; waarschijnlijk een databank gebruikt voor verkiezingscampagnes.
Minnesota heeft in het verleden een wet aangenomen die hun verkeersdienst verbiedt te voldoen aan de nieuwe Federale regels voor rijbewijzen, en er wordt nu zwaar onderhandeld om te kijken hoe de staat in orde geraakt met de regels opdat zijn inwoners niet uitgesloten worden van vliegverkeer in de toekomst.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.