Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Grotere bek * Schone lei

i-nieuws 6 na 6 ** January 7th, 2016 by wim.webgang **

Schone lei

Google wil het jaar met een schone lei beginnen op zijn Nexus smartphones. Daarvoor bracht het een update uit die draadloos kan toegepast worden.
Er zitten correcties in voor zes kritische fouten, twee belangrijke, en vijf matig belangrijke. Het beschermt de gebruikers tegen een poging om de controle over de smartphone over te nemen, draadloos en of via een app.

De zwakke punten waren e-mail, web surfen en de mediaspeler, en voorlopig zijn er geen inbreuken bekend die gebruik maken van de programmazwakheden.

Op maandag 4 januari werd het Nexus Security Bulletin gepubliceerd en werden de firmware images ook overgedragen aan de ontwikkelaars via de Google Developer site.

De broncode van de patches worden uitgebracht via het Android Open Source Project.

Wie zijn apparaat wil checken: Android 6.0 met security patch level van 1 januari of later bevat de update.

Voor gebruikers van Android apparaten, die niet van Google zelf komen, moeten in principe de update krijgen via de merkfabrikant van hun apparaat. Die fabrikanten werden begin december verwittigd, en als ze de kerstdagen door voortgewerkt hebben zouden ze iets klaar moeten hebben voor hun gebruikers.
.

https://source.android.com/security/bulletin/2016-01-01.html

Grotere bek

Twitter gaat in 2016 de lengte van de tweets uitbreiden buiten de grens van 140 tekens waar het bekend voor was. De nieuwe limiet zou bv 10.000 tekens kunnen worden, maar dat staat nog niet helemaal vast.
Ook willen ze het uitzicht niet te hard veranderen, het moet als twitter blijven voelen. Dus tonen ze nog altijd 140 tekens, maar met een “lees meer” mogelijkheid waarop je kan klikken om de rest te lezen.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.