Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Parkeerprivacy

i-nieuws 6 na 6 ** February 4th, 2016 by wim.webgang **

parkeerprivacy
Een shopping centre uit Australie had een klantvriendelijke dienst ingericht: een parkeersysteem zonder parkeerbiljet. Je moet enkel je nummerplaat opgeven, de plaat wordt gescand bij het binnen en buitenrijden van de parkeergarage. Als je gratis parkeertijd verstreken is krijg je een sms-je met de begintijd als herinnering. Klein probleem; men heeft er niet aan gedacht dat je ook iemand anders’ nummerplaat kan ingeven. Op het moment dat het voertuig met die nummerplaat dan binnenrijdt ben je daar door een sms van op de hoogte, ook als het niet je eigen nummerplaat was. Het sms-systeem is ondertussen terug stilgelegd.
In het verleden gebeurde het ook als eens dat een parkeersysteem de nummerplaten niet veilig opsloeg. Via het internet konden de geregistreerde nummerplaten met een eenvoudig truukje opgevraagd worden.

In dit filmpje lijkt het er op dat je op een terminal in het winkelcentrum ook door alleen je nummerplaat in te geven de info over je parkeertijd krijgt:

https://www.youtube.com/watch?v=6ufXsxPOerw

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.