Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Ouderwets afluisteren * Server SSD * USB 3 * Moderne Piraten

i-nieuws 6 na 6 ** March 3rd, 2016 by wim.webgang **

Ouderwets afluisteren
In de VS, in Maryland, wordt op een lekker ouderwetse manier afgeluisterd. In de bussen van het openbaar vervoer, is opname-apparatuur aanwezig. Sinds 2012 wordt die ingebouwd en gebruikt, en er is nu een voorstel om het afluisteren van gebruikers van het openbaar vervoer aan banden te leggen.
Er is nu een voorstel om het enkel nog toe te laten aan de bestuurdersplaats, en mits manueel inschakelen door de bestuurder zelf op relevante momenten.
Het is al vier jaar niet gelukt om het afluisteren in te perken, en ook nu wordt het voorstel tegengewerkt, ondermeer met het argument dat het opnemen de veiligheid dient, en dat het te veel zou kosten om de nodige technische aanpassing te doen.

USB 3
Volgens berichten op een ontwikkelaarsplatform van Dell, wordt er gewerkt aan Linux drivers voor Thunderbolt 3 USB Type C. Die zou voorkomen op een binnenkort te lanceren toestel, wat een speciale developer laptop zou zijn.

Server SSD
Samsung kondigde aan een nieuwe hoge capaciteits SSD te lanceren, nl 15.38 TeraByte SSD. Er zit een interface op die 12 Gbps aankan. De drive is slechts 2.5 inch, en dus kunnen er meer van geplaats worden in vergelijking met de standaard 3.5 inch drives. De drive kan 15 Terabyt per dag schrijven gedurende zijn hele levensduur, wat eeen verbetering zou zijn tussen verdubbelen en vertienvoudigen van de levensduur tov oudere SSD technologie.

Moderne Piraten
Volgens een Data Breach Rapport opereerde een groep moderne piraten door het inschakelen van een computerinbreker. Die installeerde een achterdeurtje in het online computersysteem van een verschepingsbedrijf. De piraten konden zo planningsgegevens lezen over de trajecten en reisdata van zeeschepen. Bovendien hadden ze gedetailleerde gegevens over de lading. Bij hun overval op de geviseerde schepen zat in hun arsenaal wapens ook een barcodescanner. Ze zochten precies de containers uit waarvan ze wisten dat er waardevolle dingen in zaten. Zo konden ze efficiƫnt toeslaan en zich snel terug uit de voeten maken.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.